ΑΔΕΔΥ Χίου: 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου στην Πλατεία Βουνακίου

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

6 ΜΑΗ , ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ 10:30ΠΜ

 

24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Στις 6 Μάη η πρώτη απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο!

 

«Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»

 

«Έναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα λόγω της τάχα «έκτακτης» κατάστασης.

Τα μέτρα, όπως είχαμε εκτιμήσει, ήρθαν για να μείνουν. Ήταν μέτρα που βρίσκονταν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και η πανδημία συνέβαλε στην επιτάχυνσή τους.

Την κρίση τους τη φορτώνουν και πάλι στις πλάτες μας .

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Όλα τα παραπάνω λίγο ως πολύ τα συναντάμε επίσημα ή ανεπίσημα στους εργασιακούς χώρους των ΟΤΑ, με τις δεκάδες συμβάσεις και τις αυθαιρεσίες των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων, στα νοσοκομεία που στενάζουν από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις, στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς λάστιχο, στις δημόσιες υπηρεσίες με το ελλιπές προσωπικό που του φορτώνουν όλα τα βάρη της κακοδιοίκησης, σε εάν δημόσιο τομέα που τον ονειρεύονται χωρίς μόνιμους υπαλλήλους , για να τσαλαπατάνε όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο με τους αγώνες μας.  

Το γεγονός ότι έρχεται τις μέρες που η εργατική τάξη ετοιμάζεται να τιμήσει τους νεκρούς της, με την απεργία της Πρωτομαγιάς, είναι επιπλέον πρόκληση που δεν μπορεί να περάσει με σιωπή ή με εθιμοτυπικές απεργίες.

Άλλωστε για το ασυμβίβαστο συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν χωρά στα σαλόνια της εξουσίας και στον κοινωνικό εταιρισμό, δεν υπάρχουν συμβολικές απεργίες, ούτε απεργίες εκτόνωσης.

Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Επιχειρείται να γκρεμιστούν κατακτήσεις που βρίσκονται στην καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, γιατί είναι απαραίτητες για τη ζωή των εργαζομένων, την ξεκούραση, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Η διεκδίκηση, η κατοχύρωση και η υπεράσπιση του 8ωρου ήταν αφετηρία σε κάθε αγώνα, σε κάθε σύμβαση, σε κάθε μάχη μέσα στην ανειρήνευτη πάλη με τα αφεντικά στο άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης. Η Κυριακή αργία επίσης !

135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο στον εμβληματικό αγώνα τους για 8ωρη εργάσιμη μέρα, η κυβέρνηση αυξάνει τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, το μέγεθος της συνολικής απλήρωτης εργασίας, μονιμοποιεί τον υποκατώτατο μισθό των 200 ευρώ!!.

Η κυβέρνηση, όπως φύλαξε σαν κόρη οφθαλμού τα κέρδη των ιδιωτικών νοσοκομείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό να τσαλαβουτήσει στο αίμα των εργατών του Σικάγο, δηλώνοντας με θράσος πως η κατάργηση του 8ωρου είναι ευεργετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που πέρσι τέτοιες μέρες δώσαμε με την οργάνωση μας  και την πειθαρχία μας  το μήνυμα της ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο, που σπάσαμε στην πράξη τις κυβερνητικές απαράδεκτες απαγορεύσεις δίνοντας εικόνες λάμψης για το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, πρέπει να κάνουμε δική μας  υπόθεση την οργάνωση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα παιχνίδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που θέλει να γιορτάσει μαζί με την κυβέρνηση την κατάργηση του 8ώρου, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του στην χώρα μας, το 1920.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο της Χίου να συνταχτεί με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και να γιορτάσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά,  έτσι όπως τις αρμόζει και στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε.

Να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 6 Μάη, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα να οργανώσουμε την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Καλούμε όλα τα α/μια  σωματεία της δύναμής μας  και όλα τα σωματεία και φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον ταξικό γιορτασμό της πρωτομαγιάς , για να δοθεί καθοριστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης  σε συμπαιγνία με την ολιγαρχία του πλούτου και τους διάφορους εργατοπατέρες.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.