Αναβαθμίζεται η ναυτική εκπαίδευση στις Οινούσσες (audio)

 

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η επικαιροποίηση των τεχνικών προδιαγραφών για την έναρξη της λειτουργίας Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες, με σύγχρονο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως τόνισε ο Δήμαρχος είναι να εγκατασταθούν μηχανήματα σύγχρονα και εναρμονισμένα με τις διεθνείς απαιτήσεις ασφάλειας και ναυτικής επιμόρφωσης. Στη Σχολή αρχικά θα φοιτούν 25 άτομα, αλλά υπάρχει δυνατότητα η Σχολή λειτουργώντας σε πρωινή και απογευματινή βάρδια να φιλοξενήσει τον διπλάσιο αριθμό σπουδαστών.

«Η Σχολή αναβαθμίζει το ρόλο της ναυτικής εκπαίδευσης στις Οινούσσες και στο Αιγαίο γενικότερα. Μαζί με το Ναυτικό Συνεδριακό Κέντρο, που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή και τα Summer Schools, δημιουργούμε το πρώτο θεματικό νησί ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη νησιωτική μας πατρίδα», τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.