Ανακοίνωση του Δήμου Χίου για την μείωση των ανταποδοτικών τελών

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι από σήμερα εφαρμόζεται η απόφαση για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών. Ειδικότερα, η υπόθεση είχε πελαγοδρομήσει αφενός λόγω της προσφυγής των αντιπολιτεύσεων κατά της μείωσης των ανταποδοτικών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αφετέρου λόγω της καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης από την ίδια την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παρά την προσπάθεια που είχε γίνει εκ μέρους του Δήμου για την επιτάχυνση των διαδικασιών, στέλνοντας σχετικό αίτημα προς τον αρμόδιο φορέα ΔΕΔΗΕ εν τούτοις δεν επισπεύσθηκε η διαδικασία καθότι ο εν λόγω φορέας δεν συναίνεσε πριν από την έκδοση της απόφασης νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνει εφαρμοστέα η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, μέχρι χθες που τελικώς εστάλη στο Δήμο.

Σήμερα, από την πλευρά της η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου έστειλε την απόφαση στον ΔΕΔΗΕ προκειμένου να εφαρμοστεί προς όφελος των δημοτών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι εκείνοι που εγκαλούν το Δήμο για την σημειωθείσα καθυστέρηση δεν γνωρίζουν επαρκώς τις διαδικασίες και δημιουργούν χωρίς λόγο θόρυβο και παραπληροφόρηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.