Ανδρ. Μιχαηλίδης| Ο ρουκετοπόλεμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αποσπασματική τροπολογία όπως ισχυρίζεται ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ., ούτε με την κατάργηση του εθίμου

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη για την κατάργηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Με πρωτοβουλία του  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να διέπει το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο της χρήσεις των πυροτεχνημάτων  που ισχύει στη χώρα μας. Το νέο πλαίσιο θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες που υπάρχουν, θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και θα ενσωματώνει τα ευρωπαϊκά σχετικά δεδομένα. Θα αφορά δε όλη την γραμμή προμήθειας των πρώτων υλών, της κατασκευής και χρήσης των πυροτεχνημάτων.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Ανάπτυξης κ.α ), προκειμένου να καταλήξουν σε μια  σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος. Στο επόμενο χρονικό διάστημα η πρόταση αυτή θα είναι έτοιμη για διαβούλευση και ψήφιση ως αυτοτελές νομοσχέδιο στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αποσπασματική τροπολογία όπως ισχυρίζεται ο τοπικός βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, ούτε με την κατάργηση του εθίμου, όπως δήλωσε ο αρχηγός  του κόμματός του Κυρ. Μητσοτάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.