Ο Γιώργος Καμίνης στη Χίο για την 109η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού- Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Κυδώνη

 

Ο Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε τη Χίο ενόψει της τοπικής εορτής της 11ης Νοεμβρίου και τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας. Παρευρέθηκε σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί στο νησί μας. Το μεσημέρι της 11ης Νοεμβρίου μαζί με όλα τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, τον πρώην Νομάρχη και Δήμαρχο, Πολύδωρα Λαμπρινούδη, τον Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Παρλαμά, τον πρόεδρο του Πιτυούς, Μιχάλη Φυτούση, επισκέφθηκαν τη βόρεια Χίο και πιο συγκεκριμένα το όμορφο Πιτυός, όπου παραχωρήθηκε γεύμα.

 

Συνέντευξη παραχώρησε στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κυδώνη ο Βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ κο Γεώργιος Καμίνης ανήμερα της 11ης Νοεμβρίου μιας.

Ο κος Καμίνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του δήλωσε ότι «για να αλλάξει το όνομα του ΚΙΝΑΛ ξανά σε ΠΑΣΟΚ είναι θέμα ενός κυρίαρχου Συνεδρίου, όμως  στην ουσία δεν είναι κυρίαρχο το θέμα του ονόματος, ούτε πρώτιστο. Τώρα έχουμε εκλογές για ανάδειξη επικεφαλή του ΚΙΝΑΛ και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Το 2017 διευρύναμε το ΠΑΣΟΚ κρατώντας τα καλύτερα στοιχεία από την παράδοση και την ιστορία του και δημιουργήσαμε το ΚΙΝΑΛ, ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το οποίο πρέπει να κοιτάει μπροστά και όχι πίσω».

Στην ερώτηση αν ο Γιώργος Καμίνης θα είναι υποψήφιος βουλευτής του  ΚΙΝΑΛ στην Χίο απάντησε ότι σταθμίζει και αυτή την πιθανότητα, αλλά δεν είναι ώρα ακόμη για αυτή την απόφαση, πολύ περισσότερο τώρα, εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

«Αν τελικά το αποφασίσω, θα το συζητήσω πρώτα με την οικογένεια μου γιατί αυτό θα σημάνει την επιστροφή μου στην Χίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου υποστήριξε ότι μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική ειδικά μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

«Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη πολιτική πείρα. Έχει μια παρουσία στην διεθνή σκηνή και γνωρίζει πολύ καλά τα κρίσιμα θέματα, άλλωστε είναι πρόεδρος της Διεθνής Σοσιαλιστικής, οπότε μπορεί να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει τον προγραμματικό μας λόγο και τελικά αν εκλεγεί, να αναγνωριστεί η συμβολή του στην σωτηρία της Χώρας το 2010-2011».

Σε ερώτηση του Κωνσταντίνου Κυδώνη αν ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα καταφέρει να φέρει ξανά πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στα άλλα κόμματα απάντησε ότι το κυριότερο για την νέα ηγεσία θα είναι να προσελκύσει την νέα γενιά, αυτούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τώρα ή ψήφισαν για πρώτη φορά το 2019. Για τους παλαιότερους ψηφοφόρους, θεωρεί ότι από την στιγμή που το ΚΙΝΑΛ κατέβει ενωμένο και κυρίως με το βλέμμα στο μέλλον, αυτοί θα έρθουν και πάλι εκεί που ανήκουν.

Για το πώς βλέπει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημείωσε ότι αναλίσκεται πολλές φορές σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής.

«Το θέμα της πανδημίας δεν το χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα και ευθύνη. Βλέπω τεράστια κενά. Τώρα ψηφίζει μια διάταξη, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που έχει να κάνει με αυτούς που θέτουν σε «ανησυχία» με τις απόψεις τους, τον λαό. Μια διάταξη αμφισβητούμενη συνταγματικώς που τελικά δεν θα εφαρμοστεί. Πρέπει να γίνει προσπάθεια πειθούς, όχι καταναγκασμού και προ παντός να μην υποκύπτει με σπασμωδικά, μέτρα σε κάποιες ομάδες πίεσης».

Για το θέμα της Ολλανδής δημοσιογράφου θεωρεί  ότι ο κος Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που δεν έπρεπε.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική ανέφερε ότι το δίδυμο Μητσοτάκη – Δένδια αλλού τα πάει καλά και αλλού όχι.

Στο τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μεταναστευτικό, το οποίο συζητείται στα ευρωπαϊκά FORUM και έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της επόμενης δεκαπενταετίας. Την Χίο και τα νησιά μας ενδιαφέρει αυτό το θέμα ιδιαίτερα, γιατί δεν πρέπει να γίνουμε οι φυλακές της Ευρώπης.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.