Ανεξέλεγκτες εμφανίσεις αδέσποτων ζώων – κρούει τον κώδωνα ο Δήμος

Πρώτη ημέρα της εβδομάδας και νωρίς το πρωί ενημερώθηκε ο Δήμος Χίου για ακόμη 3 παρατημένα κουταβάκια ανάμεσα στην περιοχή Κώμη -Λιλικάς.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 13 κουτάβια της προηγούμενης εβδομάδας για τα οποία ο Δήμος ακόμα ψάχνει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση.  Θα πρέπει να τονιστεί ότι βρέθηκε η δεσποζόμενη σκυλίτσα για τα 7 από αυτά και θα γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία από τον Νόμο.  Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ορισμένοι συμπολίτες μας συνεχίζουν να εφαρμόζουν την ίδια τακτική του να μην στειρώνουν το κατοικίδιο τους, να το αφήνουν ανεξέλεγκτα να γεννάει και να προβαίνουν σε ανεύθυνες υιοθεσίες που χωρίς την απαραίτητη διαδικασία μαθηματικά θα καταλήξουν και αυτά στον δρόμο δημιουργώντας νέα αδέσποτα και περιστατικά κακοποίησης.

Σε διαφορετική περίπτωση αφήνουν τα υπόλοιπα κουτάβια σε δρόμους, κάδους και χωράφια καθιστώντας τα αυτόματα αδέσποτα και μεταφέροντας τις ευθύνες τους στον Δήμο.

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και η νέα Δημοτική αρχή ενημερώνουν αυστηρά ότι δεν κινηθούν σε αυτήν την μέθοδο που καμία λύση δεν δίνει στο πρόβλημα των εγκαταλείψεων αλλά αντιθέτως το διογκώνει.

Έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ο Δήμος θα εστιάσει στην ρίζα του προβλήματος και αυτή είναι οι ανεύθυνοι κηδεμόνες στην πόλη αλλά περισσότερο στα χωριά.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η άγνοια του νόμου που έχουν πολλοί συμπολίτες για τα οφέλη και την διαδικασία της στείρωσης και της ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιου τους και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Δήμος Χίου ζητάει από το τοπικό συμβούλιο του κάθε χωριού λίστα με τα δεσποζόμενα σκυλιά που χρειάζονται στείρωση και microchip.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η συνεργασία Δήμου και πολιτών είναι το κλειδί για αυτό το ζήτημα καλούμε τους παρέδρους να ενημερώσουν το κάθε χωριό για αυτό το εγχείρημα του Δήμου και να στείλουν στο adespota@chios.gov.gr τα παραπάνω στοιχεία ή να καλέσουν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου στο 2271353116.

Σχετικές δημοσιεύσεις