Ανοιγμα σχολείων: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προς 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Άνοιγμα σχολείων: Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 μμ.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, μέρα Δευτέρα μετά και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε όλους τους μαθητές θα χορηγηθούν δωρεάν τρεις υφασμάτινες μάσκες ως μέτρο προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μάσκες θα δοθούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, συμπεριλαμβάνων και των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων Όπως τόνισε ο υπουργός, μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία. Παράλληλα στην συνέντευξη θα γίνουν συστάσεις προς όλους τους γονείς και τους μαθητές να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους, ώστε να βρίσκονται στο σπίτι τους τουλάχιστον ένα δεκαήμερο πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.