Ανοικτή επιστολή προς τους Νέους Άρχοντες της Χίου! Θυμάμαι να μην ξεχνώ! Να ονομαστεί επιτέλους το Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιμασιάς ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΡΟΣ!

Ανοικτή επιστολή προς τους Νέους Άρχοντες της Χίου!

Επειδή θυμάμαι να μην ξεχνώ και οι αριθμοί και οι χρονολογίες και οι ημερομηνίες μονίμως με κυνηγούν στην ζωή μου σας θυμίζω ότι:

Ήταν 26 Νοεμβρίου 2016 ημέρα που κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο μου ( Όσα πάνε κι’ όσα έρθουν στο μυαλό και την ζωή) και συγχρόνως εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια τού Λαογραφικού μουσείου της Καλλιμασιάς. Είχα την τύχη να παραβρεθώ σ΄αυτήν την υπέροχη γιορτή στο χωριό μου την Καλλιμασιά! Παρόντες όλες οι Αρχές της Χίου και πλήθος του πνευματικού κόσμου και πολιτών της Χίου γιατί όχι να το παινευτώ, αλλά είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης!

Στην εκδήλωση μίλησαν για την ιστορική διαδρομή του μουσείου πολλοί ομιλητές καθώς και μερικοί από τους σημερινούς Άρχοντες της Χίου! Με προτάσεις για την επέκταση του χώρου επειδή υπάρχει μεγάλος κορεσμός από την πληθώρα των σπάνιων και αρχαίων εκθεμάτων! Τιμή και δόξα στους ιδρυτές και πρωτεργάτες αυτού του υπέροχου Λαογραφικού μουσείου της Καλλιμασιάς! Στο τέλος της τελετής ζήτησα να κάνω παρέμβαση και προσέφερα στο μουσείο 500 αντικείμενα παλαιά αξιόλογα ίσως ορισμένα και δύο χιλιάδων χρόνων και έκανα δημόσια την πρόταση να ονομαστεί το Μουσείο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΡΟΣ του ιδρυτή και πρωτομάστορα, καθώς επίσης και να τιμηθούν εν ζωή ο Αρχιεπίσκοπος Πολιτισμού της Καλλιμασιάς κάπτεν Δημήτρης Μελαχροινούδης και ο Κώστας Σταμούλης για την μεγάλη προσφορά τους στον Πολιτισμό της Καλλιμασιάς και γενικότερα της Χίου! Ακόμη μετά από τρία χρόνια δεν έχω δει την ονομασία του Μουσείου σε ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΡΟΣ το μόνο που έγινε μια απλή κόλλα χαρτί εκτύπωσης κομπιούτερ ως τιμητική πλακέτα!

Λίγη ντροπή και φιλότιμο!

Δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι οι καρεκλοκένταυροι πολιτικάντηδες ότι η εθελοντική προσφορά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και των πολιτιστικών και ιστορικών γεγονότων για να παραμένουν ζωντανά και να προβάλλετε ο τόπος μας διεθνώς κάποιοι εραστές του ονείρου του πνεύματος της έρευνας της συγγραφής των τεχνών και των γραμμάτων το κάνουν από μεράκι και χόμπι πολλές φορές για να μην σκουριάσει και το μυαλό τους από την απραξία της καθημερινότητας. Εύχομαι οι νέοι Άρχοντες να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα γραφόμενα μου γιατί λίαν συντόμως θα επανέλθω! Η όποια προσφορά που αναδεικνύει τον τόπο μας πρέπει να προβάλλετε και να τιμάται δεόντως εν ζωή και όχι μετά θάνατον!

Καλημέρα με πολύ Αγάπη!

Χίος 27 Νοεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.