Ανοιχτή επιστολή του καπτά Πέτρου Μαμμούς στον Υπουργό κο Ν. Μηταράκη για τα φωτοβολταϊκά και τα ηλιόθερμα

 

 

Κύριε Υπουργέ σας χαιρετώ.
Είμαι ενεργό μέλος της  Νέας Δημοκρατίας, από το 1974, και έτσι θα είμαι, μέχρι το τέλος.
Όμως ορισμένα λάθη της ΝΔ, εσκεμμένα ή μη, πρέπει να τα αναφέρουμε. Όπως π.χ. τα Drones για τα οποία σου έχω γράψει πρόσφατα και τώρα τα φωτοβολταϊκά.
Είναι δυνατόν να έχουμε τόοοοσο μεγάλη ηλιοφάνεια και να μην επιδοτούμε και να μην προωθούμε την εγκατάσταση των Φωτοβολταϊκών σε κάθε σπίτι
στην Ελλάδα ;;;;  Διότι με τα φωτοβολταϊκά σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα, θα έχουμε “ΔΩΡΕΑΝ” ρεύμα και ανεξαρτοποίηση απο τον Πούτιν και τον κάθε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
Θα έχει η Ελλάδα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ από την εξοικονόμηση “ΔΩΡΕΑΝ” ρεύματος, αντί να εξοικονομεί ο Πούτiν και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας από τα δις που επιδοτεί και θα επιδοτεί κάθε Κυβέρνηση, από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός μας ο Κύριος Μητσοτάκης δεν το βλέπει αυτό ;;;  Ασφαλώς θα το βλέπει, αλλά πιστεύω ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν επιτρέπουν την προώθηση της εγκατάστασης  των φωτοβολταϊκών σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Αυτό θα το ακούσετε ασφαλώς
και στην Βουλή από την Αντιπολίτευση.
Στην υπάρχουσα  τρομερή οικονομική κρίση, η επιδότηση της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών στις αυλές των ελληνικών νοικοκυριών, όσο το δυνατόν συντομότερα, είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ, για την εξοικονόμηση “ΔΩΡΕΑΝ” ρεύματος από τον ήλιο.  !!!!
———————————————————————————————————————————————-
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Το παραπάνω email μου σας το έστειλα τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν επήρα καμία απάντηση.
Λόγω της παρούσας τρομερής ενεργειακής και οικονομικής κρίσης και λόγω των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών, αναγκάζομαι να προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί σας, για να σας επισημάνω την δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενέργεια. 
Σήμερα δεν ακούς τίποτα άλλο από τα ΜΜΕ, αλλά και από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις για το πως θα εξοικονομήσουμε ενέργεια για τον ερχόμενο δύσκολο χειμώνα. Ακούς για ξύλα και ξυλόσομπες, ακούς για αλλαγή καυστήρων, για επιδοτήσεις πετρελαίου θέρμανσης, αλλά από κανέναν δεν ακούς μια λέξη για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και Ηλιόθερμων στις στέγες των σπιτιών, για εξοικονόμηση δωρεάν ενέργειας από τον Ήλιο. Τι κρίμα !!! Τι εξωφρενικό !!!

Λοιπόν Κύριε Υπουργέ, το 1982, πριν από 40 χρόνια δηλαδή, με τις οικονομίες μου μέσα από τους κυκλώνες, και τα exoset του Σαντάμ Χουσε ίν, έκτισα μια τριώροφη οικοδομή, αποτελούμενη από έξι διαμερίσματα και δύο καταστήματα. Από τότε ετοποθέτησα στην οροφή της οικοδομής έξι Ηλιακούς Θερμοσίφωνες, έναν για κάθε διαμέρισμα, χωρίς επιδοτήσεις κ.λ.π.  Εάν σύμφωνα με τον Κύριο Γιάννη Μανιάτη οι Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες των νοικοκυριών καταναλώνουν το 20% της Ελληνικής Ενέργειας, πόση δωρεάν ενέργεια από τον Ήλιο εξοικονόμησα για την Ελλάδα, χειμώνα καλοκαίρι, κατά την διάρκεια αυτών των 40 χρόνων ;;;; 

Το 2002, πριν από 20 χρόνια δηλαδή, πάλι με τις οικονομίες μου μέσα από τους κυκλώνες, έκτισα 12 Studios, για τουρίστες πάνω στην κεντρική και αμμώδη παραλία του Καρφά της Χίου. Πάλι και τότε ετοποθέτησα τέσσερα μεγάλα Ηλιόθερμα στην οροφή των studios, για δωρεάν ζεστό νερό από τον Ήλιο προς τους Ευρωπαίος τουρίστες και μη. Εάν υποθέσομε ότι τα studios ενοικιάζονται και τον χειμώνα σε ντόπιους, ρωτώ πάλι πόση δωρεάν ενέργεια από τον  Ήλιο  εξοικονόμησα για την Ελλάδα, χειμώνα καλοκαίρι, κατά την διάρκεια αυτών των 20 χρόνων ;;;;

Άκουσα κάτι “ψελλίσματα” από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, για εγκατάσταση Φωτοβολτα’ι’κών. Έκτοτε δεν ακούγεται τίποτα από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ για την εγκατάσταση Φωτοβολτα’ι’κών, και Ηλιακών Θερμοσιφώνων, έπειτα από αυτήν την τρομερή ενεργειακή κρίση.

Είναι δυνατόν να έχουμε τόοοοσο μεγάλη ηλιοφάνεια και να μην επιδοτούμε και να μην προωθούμε την εγκατάσταση των Φωτοβολτα’ι’κών και Ηλιόθερμων σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα ;;;;  Διότι με τα Φωτοβολτα’ι’κά ή τα Ηλιόθερμα σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα, θα έχουμε “ΔΩΡΕΑΝ” ρεύμα η ζεστό νερό από τον ήλιο και ανεξαρτητοποίηση από τον Πούτιν και τον κάθε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα έχει η Ελλάδα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ από την εξοικονόμηση “ΔΩΡΕΑΝ” ρεύματος από τον ήλιο, αντί να εξοικονομεί ο Πούτiν και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας από τα δις ευρώ που επιδοτεί η Κυβέρνηση, από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών.

Η Κυβέρνηση επιδοτεί τους λογαριασμούς Ρεύματος των πολιτών. Σας παρακαλώ για πέστε μου σε ποιές “τσέπες” πάνε αυτά τα δις που δίνει, που επιδοτεί,  η Κυβέρνηση;;  Μα ασφαλώς πάνε στις “τσέπες” των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, με τα μεγάλα υπερκέρδη που τα φορολογεί ηΚυβέρνηση με 30%, για να μη χάσει η Κυβέρνηση το ΦΠΑ των καταναλωτών.  Μεταξύ αυτών των παρόχων είναι και η ΔΕΗ.  
Ένας Φαύλος κύκλος δηλαδή, που περιστρέφεται με βάση τον ΦΠΑ.!!! 

Άρα είναι φανερό ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχουν την κατάσταση και η Κυβέρνηση, δεν επιτρέπουν την προώθηση της εγκατάστασης  των Φωτοβολτα’ι’κών και Ηλιόθερμων σε κάθε Ελληνικό σπίτι, σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό, σε κάθε γεωργό, σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία, προς δικό τους όφελος.  Δεν βλέπεις τι γίνεται στα ΜΜΕ;;; Όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας καθημερινά ο ένας μετά τον άλλον, μοιράζει δώρα. Η Ζενίθ μοιράζει καινούργια σπίτια.!!!!

Στην υπάρχουσα  τρομερή ενεργειακή και οικονομική κρίση, η επιδότηση της εγκατάστασης των Φωτοβολτα’ι’κών η των Ηλιόθερμων στις σκεπές των Ελληνικών νοικοκυριών, των ελεύθερων επαγγελματιών και γεωργών, είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ, όσο το δυνατόν συντομότερα, για την εξοικονόμηση “ΔΩΡΕΑΝ” ρεύματος από τον ήλιο.  !!!!

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να ακούς στα ΜΜΕ να αλλάξουμε τις λάμπες και να βάλουμε LED, για εξοικονόμηση ρεύματος και να μην ακούς τίποτα για αυτά που γράφω πιο πάνω. Πρέπει να κάνετε κάτι. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. 

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
Πέτρος Κ. Μαμμούς
Συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Βροντάδος Χίου,
(Τα άρθρα που φέρουν υπογραφή, αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη του υπογράφοντος ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη των γραφομένων σε αυτό)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.