ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους Χιώτες και στις Χιώτισσες, στους νέους και στις νέες που υπεράσπισαν το νησί μας από την εισβολή και κατοχή των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ, προκειμένου να το μετατρέψουν σε φυλακή –κολαστήριο για τους κολασμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η αγριότητα των ΜΑΤ, η τυφλή βία που άσκησαν σε όλα τα επίπεδα, αποδεικνύουν τα όρια της  αστικής δημοκρατίας, τα όρια του πολιτικού της προσωπικού, εν προκειμένω της ΝΔ, που δεν ανέχονται ο λαός να καθορίζει το μέλλον του, τις ανάγκες του και τα θέλω του. 

Μάτωσαν το νησί για να εφαρμόσουν τις συμφωνίες τους με την ΕΕ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για νησιά φυλακές που θα εφαρμόζουν το διπλό εγκλωβισμό για πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν πρέπει να ξεγελαστεί ο χιώτικος λαός από τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης  και από τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού, που νομίζει ότι με «καθρεφτάκια προς τους ιθαγενείς» στη συνάντησή τους με τους δημάρχους των νησιών και τους αντιπεριφερειάρχες , θα μπορέσει να περάσει την πολιτική του.

Σε τίποτα  δεν έκανε πίσω η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός που φέρει και την κύρια ευθύνη για ό,τι έγινε στο νησί. Άλλωστε και στα κέντρα φυλακές επιμένει και στο διπλό εγκλωβισμό και  τα ΜΑΤ είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας με το εθνόσημο, που μας φώναζαν τουρκόσπορους !

Από αυτή την άποψη η δημοτική αρχή Χίου και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης επωμίζονται τεράστιες ευθύνες, εάν κάνουν πίσω από τις πάγιες θέσεις που έχουν εκφραστεί στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, για άρση της επίταξης, για κανένα κέντρο υπερδομή κλειστό ή ανοικτό, για κλείσιμο του Hot spot της ΒΙΑΛ, για απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και άμεση αποσυμφόρηση των ΚΥΤ σε πρώτη φάση, για ένα μόνο χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

  • Καλούμε το Χιώτικο λαό να είναι προετοιμασμένος να δώσει και πάλι τη μάχη για το νησί μας , και το μέλλον των παιδιών μας , που πρέπει να είναι ένα μέλλον μακριά από πολέμους και προσφυγιά , μακριά από φυλακές και ανθρώπινη εκμετάλλευση.
  • Καλούμε το χιώτικο λαό μετά από όλα αυτά , να καταλάβει ότι εχθρός δεν είναι ο πρόσφυγας και μετανάστης, αλλά οι πολιτικές εγκλωβισμού της ΕΕ- Τουρκίας , της ελληνικής κυβέρνησης και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στη μέση Ανατολή και να κλείσει τα αυτιά του στο φασιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο.

Μπορούμε και πάλι με τον αγώνα μας να σταματήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης . 

 

ΧΙΟΣ 28-2-2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.