Από Σουλτάνος φρόντισε μην γίνεις Γιουσουφάκι και τρως γλυκό με το κουταλάκι!

Ήθελέστα κι επαθέστα! λέει μια σοφή ρήση ή παροιμία που νομίζω ότι ανήκει στο Χιώτικο λεξιλόγιο!
Επίσης λέμε ότι η τρέλα πάει στά βουνά, ή ας τον τρελό στην τρέλα του, ή απ’τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’τα πολλά στα λίγα! και φυσικά ποτέ δεν λέμε όσα πάνε κι όσα έρθουν, γιατί τότε είναι που χάνεται ο μπούσουλας κοινώς η πυξίδα κι ό προσανατολισμός.
Δυστυχώς Μεγάλε Γιουσούφ Αγά με την τρέλα που τα τελευταία χρόνια σε δέρνει και νομίζεις ότι πουλάς και αγοράζεις όλο τον κόσμο και ειδικότερα μετά το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016 που υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες εάν ήταν πραγματικό …..ή εσκεμμένο και προσχεδιασμένο για να επιβάλεις την δικτατορία τύπου προεδρικής δημοκρατίας και σηκώθηκαν τα πόδια και κτυπούν τα κεφάλια …. και μπουζούριασες όλους τους αντιπάλους σου και τον στρατό σου στα μπουντρούμια έχεις τελείως ξεφύγει!
Νόμιζες ότι όταν ήρθες στην Ελλάδα ως ο μεγάλος Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής και είχες απέναντι σου τον Αλέξη στριμωγμένο μέσα στο καβούκι του και καθόταν απέναντι σου μέσα στο Μαξίμου σαν βρεγμένη γάτα και σαν την κότα που κλωσσά τ’αυγά της, ότι είναι και σήμερα η ίδια εποχή.
Έχουν αλλάξει οι καιροί και οι εποχές καθώς επίσης και οι συσχετισμοί δυνάμεων και εδώ και ένα χρόνο πνέει νέος άνεμος δημιουργίας και αισιοδοξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και τελικά στην διεθνή σκακιέρα και πολιτική σκηνή γιατί δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για εμάς και τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης και της Μεσογείου σε πήρανε χαμπάρι το τί καπνό φουμάρεις και το πόσο αχόρταγος και φαταούλας είσαι και τα θέλεις όλα δικά σου!
Νόμιζες ότι με τα ψέματα σου ότι έχεις στην Τουρκία πότε τρία …ή έφθασες να λες ακόμη και εννέα εκατομμύρια πρόσφυγες για να αρμέγεις την Ευρώπη κανονικότατα σηκώνοντας το γάντι και κουνώντας το δάκτυλο σου με εκβιασμούς ότι θα τους αμολύσεις και θα κατακλύσουν όλη την Ευρώπη…έπαιξες και έχασες αρχής γενομένης από τον Έβρο!
Σε πήρανε χαμπάρι όλοι, ακόμα και οι πλέον χαζοί και φανατικοί οπαδοί και υποστηριχτές σου!
Γιατί φάνηκε ολοκάθαρα ότι έχεις διαλυμένο στρατό και τούς έχεις στις φυλακές έγκλειστους και προσπαθείς με ξένους μισθοφόρους να αρπάξεις τον πλούτο από άλλα κράτη που είναι υπό διάλυση ή που έχουν εσωτερικά προβλήματα και εμφύλιο σπαραγμό!
Εκεί ξεγυμνώθηκες και σε πήρανε χαμπάρι όλοι με τους εκβιασμούς σου και από τότε πήραν φωτιά τα παντζάκια σου και αέρα τα μυαλά σου και άρχισες να πουλάς τρέλα και τσαμπουκάδες με εκβιασμούς πολεμικές ιαχές, με προκλήσεις και πολεμικές επιχειρήσεις αλλά πού ; εκεί που δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος και ανύπαρκτες ένοπλες Δυνάμεις.
Άρχισες πόλεμο νεύρων με τα ερευνητικά σου σκάφη στην Μεσόγειο θάλασσα σε ξένα χωράφια και αμπέλια για να δείξεις ότι είσαι ο κυρίαρχος της Μεσογείου και του μουσουλμανικού κόσμου και ο κυρίαρχος του πλανήτη.
Τα έβαλες με τα θρησκευτικά σύμβολα της οικουμένης Όπως την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε Τζαμί και σε άλλες Χριστιανικές εκκλησίες για να δείξεις στους αμόρφωτους υπηκόους σου φανατικούς μουσουλμάνους στα βάθη της Ανατολίας ότι έχεις μεγάλη δύναμη επειδή είναι οι καθ’εαυτό ψηφοφόροι σου. Γιατί στα παράλια σε ξέρουν σαν κάλπικη δεκάρα και το τι καπνό φουμάρεις και που το πηγαίνεις με αποτέλεσμα να έχει εξαθλιωθεί η οικονομία της χώρας σου και να έχει μεγάλη υποτίμηση το νόμισμα σου που στο τέλος θα φέρει την φτώχεια και το τέλος της παρουσίας και της δυναστείας σου…Σουλτάνου του μεγαλοπρεπή!
Δεν μπορείς συνεχώς να το παίζεις σε πολλά ταμπλό επειδή έχεις μεγάλο πληθυσμό και υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα από πολλά κράτη απ’όλα τα σημεία του πλανήτη και του κόσμου!
Άντε τώρα να αναμετρηθείς με τον Μακρόν και τον Μητσοτάκη και τα περισσότερα κράτη της Μεσογείου για να δείς πόσα αχλάδια βάζει ο σάκκος.
Έχει πλημμυρίσει η Μεσόγειος από αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία και υποβρύχια και στον αέρα κυριαρχούν οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου με την Ελληνική σημαία.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι τύποι που σε υποστηρίζουν και πετάνε εθνικιστές κορώνες όπως οι γκρίζοι λύκοι ότι θα κατέβουν σε πορεία στην Σμύρνη για να διεκδικήσουν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αιγαίου πελάγους . Για κοιτάξτε όλοι σας ότι παντού και γύρω γύρω από τα παράλια της Μικράς Ασίας όπως από την Έφεσο μέχρι τα βάθη της Ανατολίας οι πέτρες γράφουν επάνω σκαλισμένα Ελληνικά γράμματα από αρχαιοτάτων χρόνων!
Ας διαβάσουν όλοι την ιστορία πού; πώς; και πότε; δημιουργήθηκε το Τουρκικό κράτος… και από πότε υπάρχει ο Ελληνισμός στην οικουμένη και σ’όλη την υφήλιο από αρχαιοτάτων χρόνων!
Σταμάτα λοιπόν να ονειρεύεσαι την γαλάζια πατρίδα και την αναγέννηση της πάλε ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τον Σουλτάνο τον Σελίμ που έχεις ως παράδειγμα προς μίμηση!
Κάτσε επιτέλους στ’ αυγά σου και φρόντισε να προσαρμοστείς με την πραγματικότητα και με τις διεθνείς συνθήκες! …..και εδώ πρέπει να σου ευχηθώ !
Καλά Μυαλά για να μην κλάψουν οι μανάδες για τα Τουρκόπουλα παιδιά σας!

Καλό ξημέρωμα!
Χίος 5 Σεπτεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.