Ατμόσφαιρα “μπαρούτι” στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Σκηνές απείρου κάλους με λόγια και πράξεις που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον δημοκρατικό θεσμό του δημοτικού συμβουλίου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου.
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως τεταμένη και οξύνθηκε ακόμη περισσότερο από την παρουσία των προέδρων των τοπικών συμβουλίων της δημοτικής ενότητας Ιωνίας, οι οποίοι είχαν δημοσιοποιήσει και επιστολή τους στα ΜΜΕ για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά τους.
Το φυτίλι άναψε από μία φράση που είπε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Ζωάνος , προς τον πάρεδρο της Παγίδας. Ο κ. Ζωάνος είπε ότι «ειδικά εσύ είχες πει ότι αν έρθει ο Δήμαρχος στο χωριό θα τον πάρεις με τις κλωτσιές» και τον πάρεδρο να ανταπαντά: «το λέω και τώρα». Εδώ να αναφερθεί ότι η συμπεριφορά του παρέδρου, προσβάλει το κοινό καλό του νησιού μας με το να λέει ότι θα πιάσει στις κλωτσιές των Δήμαρχο. Και σκύλος να ήταν θα τον είχε δαγκώσει….

Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη του Δημάρχου Χίου , ο οποίος όρθιος φώναζε  «Και το δηλώνεις και τώρα; Πάμε έξω. Ό,τι ώρα θέλεις, πάμε έξω. Αφού είσαι μάγκας, πάμε. Σήκω πάνω. Σήκω πάνω ρε λεβέντη. Σήκω πάνω. Που έρχεσαι στο δημοτικό συμβούλιο και δεν ντρέπεσαι. Δεν ντρέπεσαι. Δεν ντρέπεσαι».

Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε 10λεπτη διακοπή της συνεδρίασης αλλά η τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπου με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δόθηκε τέλος στο συμβάν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.