Αυτά είναι τα (πραγματικά) “παιδιά” του λαού…

 

“Έφυγε” ένας αληθινός, απλός άνθρωπος, ο Νίκος Ξανθόπουλος, που εκτιμούσε την απλότητα, και είχε δίπλα του απλούς ανθρώπους. Τα σύνθετα για το παιδί του λαού ηταν προβληματικά. Κάποιοι δεν “φεύγουν”, επειδή με τη διαδρομή που προηγήθηκε, φρόντισαν να καρφιτσώσουν στο διαρκές μέλλον την εικόνα, τη φωνή, την παρουσία τους.

Σε ηλικία 89 ετών σταμάτησε το σημειωματάριο της ζωής ενός σπουδαίου. Σπουδαίου Έλληνα, σπουδαίου ηθοποιού, σπουδαίου τραγουδιστή, σπουδαίου ανθρώπου. Σπουδαίου, έτσι όπως τον κατέγραψε η συλλογική συνείδηση της κοινωνίας. Το “παιδί του λαού” έφυγε στις 22 Ιανουαρίου 2023.

Με μια “γεμάτη” ζωή, τόσο ώστε να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Σπάνιος. Στην περίπτωσή του άλλωστε, επιβεβαιώνεται ότι, ο λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο, για εκείνους που θεωρεί (πραγματικά) “παιδιά” του. Και τους κρατάει στην καρδιά του. Το μόνο σίγουρο ότι ελάχιστοι έχουν αφήσει μια πολιτιστική κληρονομιά στον Ελληνικό λαό του σήμερα που στο κοντινό παρελθόν χάνεται μέσα στο χρόνο. .

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.