Αυτοψία Μηταράκη στο Αεροδρόμιο Χίου: «Παραδίδεται το 2024»

 

 

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Χίου «Όμηρος» στο οποίο εκτελούνται εργασίες επέκτασης, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης. 

Κατά την αυτοψία του ο κ. Μηταράκης ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτήριο του Αεροδρομίου, και ειδικότερα στην προσωρινή αίθουσα των αναχωρήσεων, ενώ επέβλεψε και την πρόοδο του έργου στον εξωτερικό και περιβάλλοντα χώρο που αφορά στο έργο της επέκτασης του διαδρόμου. Η προσωρινή αίθουσα αναχωρήσεων εκτιμάται να παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία της με την παράλληλη μετακίνηση των επιβατών. Οι δύο προσωρινές αίθουσες, αφίξεων και αναχωρήσεων, θα λειτουργήσουν μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών για την αναβάθμιση του κτηρίου του Αεροδρομίου. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 4 Μαρτίου 2023 τέθηκε σε λειτουργία η προσωρινή αίθουσα αφίξεων, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται οι εργασίες εντός του κτηρίου καθώς και για να εξυπηρετείται το ταξιδιωτικό κοινό έως το 2024, όποτε και θα παραδοθεί το κτήριο του αερολιμένα βάσει του χρονοδιαγράμματος.

 

 

Όπως σημειώνει, στόχος «να αποκτήσουμε πύλες εισόδου που θα συμβάλλουν στην αύξηση των επισκεπτών και παράλληλα θα τιμούν την εικόνα του νησιού μας! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα τόσο σημαντικό έργο για τη Χίο μας, το Αεροδρόμιο, ένα από τα εμβληματικά έργα της γενιάς μας, βρίσκεται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του!».

 

Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Νότης Μηταράκης αναφέρει πως «το Αεροδρόμιο Χίου παραδίδεται το 2024: Τα Έργα της Γενιάς μας ολοκληρώνονται!».

https://fb.watch/k8NlXBz3LJ/

Αναλυτικά τα βήματα που έχουν υλοποιηθεί: 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 

·         Μάρτιος 2020: Τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) 

·         Ιανουάριος / Μάιος 2020: Δέσμευση πιστώσεων, ολοκλήρωση διαγωνισμών & υπογραφή συμβάσεων με τεχνικούς συμβούλους – oλοκλήρωση μελετών 

·         Δεκέμβριος 2020: Έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) χωροθέτησης των έργων και εργασιών 

·         Δεκέμβριος 2020: Έγκριση της ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 

·         Μάιος 2021: Προκήρυξη Διαγωνισμού 

·         Δεκέμβριος 2021: Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο 

·         Φεβρουάριος 2022: Έναρξη έργου και εγκατάσταση εργοταξίου 

·         Β΄ Εξάμηνο 2024: Παράδοση του έργου 

ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

·         Μάρτιος 2020: Δέσμευση πιστώσεων, ολοκλήρωση διαγωνισμών και υπογραφή συμβάσεων για την εκπόνηση των μελετών 

·         Ιούνιος 2020: Γεωτρήσεις, αποτύπωση και έλεγχος του υφιστάμενου κτηρίου 

·         Αύγουστος 2021: Ολοκλήρωση μελετών 

·         Νοέμβριος 2021: Ολοκλήρωση εγκρίσεων 

·         Φεβρουάριος 2022: Προκήρυξη Διαγωνισμού 

·         Αύγουστος 2022: Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο 

·         Ιανουάριος 2023: Εγκατάσταση κτηρίου προσωρινής λειτουργίας και έναρξη εργασιών επέκτασης και βελτίωσης κτηρίου 

·         Μάρτιος 2023: Σε λειτουργία η προσωρινή αίθουσα αφίξεων 

·         Β΄ Εξάμηνο 2024: Παράδοση του έργου

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.