Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας και Ακρόπολης

 

Τα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας και Ακρόπολης επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη.

Στο ΑΤ Ομονοίας τα στελέχη του κόμματος υποδέχτηκε ο Διοικητής του ΑΤ Μάριος Βασιλακόπουλος, με τον οποίο ο Γραμματέας συνομίλησε για τα ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας, τα νέα οχήματα που προστέθηκαν στο στόλο του ΑΤ, την αύξηση των περιπολιών στο Κέντρο της Αθήνας, τις αυξημένες απαιτήσεις των τμημάτων του κέντρου της πόλης αλλά και την λειτουργία ενός από τα πέντε επιχειρησιακά κέντρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας του Λεκανοπεδίου, που ιδρύθηκαν το 2021 και το οποίο βρίσκεται στο χώρο του τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γραμματέας βρέθηκε στο χώρο του επιχειρησιακού κέντρου κατά της ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπαστυνόμο για τα περιστατικά που φτάνουν εκεί και τον ολιστικό τρόπο με τον οποίο συνδράμει η ΕΛ.ΑΣ τα θύματα, με ταυτόχρονη ψυχολογική υποστήριξη και παραπομπή τους σε ξενώνες φιλοξενίας σε ανοιχτή επικοινωνία με το 15900.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, ένα τμήμα το οποίο έχει στη δικαιοδοσία του αρκετές από τις περιοχές του κέντρου οι οποίες και λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, έχουν ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες. Ο Αν. Διοικητής του Τμήματος Στέφανος Μπουραλέξης τόνισε πως το τμήμα έχει ενισχυθεί σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε Δήμους της Αττικής, αλλά και νομούς όλης της χώρας, έχει βρεθεί σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε κάθε μας επίσκεψη σε Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα, θεωρούμε χρέος μας να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξή μας στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν γίνει βήματα προόδου στον τομέα της ασφάλειας αυτά τα τρία χρόνια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και σε στελεχιακό δυναμικό, όπως και σε υποδομές. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα και είμαστε εδώ, σε κάθε γειτονιά, για να τα καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην επίλυσή τους. Είμαστε εδώ, κοντά στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και δίπλα στους πολίτες που ζητούν την ασφάλεια και την εφαρμογή του νόμου. Έχουμε δει πολλές φορές πολιτικούς συγκεκριμένου πολιτικού χώρου να βασίζονται σε μεμονωμένα περιστατικά και να στοχοποιούν σύσσωμη την Ελληνική Αστυνομία. Να μιλούν για δήθεν αστυνομοκρατία, για υπέρμετρη βία, κάτι που κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι για τη χώρα μας. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν και να καλλιεργούν με προπαγανδιστικές τακτικές την πόλωση, ειδικά για ευαίσθητα ζητήματα ιδιαίτερης ποινικής απαξίας και κοινωνικής σημασίας όπως τις τραγικές περιπτώσεις άγριων δολοφονιών σε βάρος γυναικών, εκείνοι που επί των ημερών τους θέσπισαν στον Ποινικό Κώδικα ως εναλλακτική ποινή στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας την πρόσκαιρη κάθειρξη, αντί για την ισόβια που ίσχυε ως μόνη ποινή μέχρι τότε και ισχύει ξανά σήμερα. Οι γυναικοκτονίες δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι χρέος των Αρχών να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα όλες τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία με την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών με τη δέουσα προσοχή.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε από κοντά το σημαντικότατο έργο της Αστυνομίας και γι’ αυτό το θέμα».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν, ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και Υποδιοικητής της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών Αριστομένης Ζούζουλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος Μιχάλης Κυρούσης, ο πολιτευτής της Α’ Αθηνών Δημήτρης Ιατρίδης και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρος- Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα και Κωνσταντίνα Κόλλια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.