ΛΑ.Σ.:«Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε»

Την ώρα που θα περιμέναμε έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την πυροπροστασία, ύστερα από την εκατόμβη των νεκρών που άφησαν πίσω τους οι φωτιές της Ανατολικής Αττικής, την ώρα που φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση για την ανύπαρκτη προστασία και την απουσία ουσιαστικά, μέτρων πυροπροστασίας που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, την ώρα που η σιωπή των νεκρών βοά για την αδιαφορία και ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικής μηχανής, την ώρα που η τραγική αυτή εμπειρία πρέπει να παραδειγματίσει όλους ως προς το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία του λαού, θυμήθηκε η Δημοτική Αρχή να φέρει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω καταληκτικής ημερομηνίας, το θέμα “Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου για την πράξη: Δημιουργία Ενιαίας Πεζοπορικής Διαδρομής Νήσου Χίου”.

Χωρίς να υποβαθμίζουμε το θέμα της δημιουργίας ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στο νησί μας, με δεδομένη τη λαϊκή χρήση και όχι την απόδοσή του στο βωμό του κέρδους της τουριστικής βιομηχανίας, θεωρούμε ότι άμεση προτεραιότητα θα είχε η συζήτηση της πυροπροστασίας και η διεκδίκηση ανάλογων μέτρων και όχι ένα θέμα που απλά ξεχάστηκε στα συρτάρια και ανασύρθηκε την πιο ακατάλληλη στιγμή. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να παίζεται κορώνα – γράμματα ούτε να χάνει την αξία της μπροστά στη δήθεν «ανάπτυξη» και το κέρδος όσων τη στηρίζουν.

Έτσι, ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρούμε απαράδεκτη την κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ., αφού «όταν τα σπίτια σας καίγονται, εσείς τραγουδάτε» και δε θα συμμετέχουμε στη διαδικασία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.