Βιβή Ποταμούση – Δεύτερη φορά υποψήφια με τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία για τη Χίο”

Για δεύτερη φορά είμαι υποψήφια, για δεύτερη φορά διεκδικώ την ψήφο σας. Υπηρέτησα τον τόπο μας από τη θέση της Αντιδημάρχου, αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, μέλος των σχολικών επιτροπών, αναπληρώτρια πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και τα τελευταία δύο χρόνια τη Δ.Ε. Αμανής, ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος. Μαζί με μια ομάδα ανθρώπων συμπορευτήκαμε, αγωνιστήκαμε και καταφέραμε σημαντικά, λιγότερο σημαντικά, μικρά και μεγάλα

  • το ΣΧΟΟΑΠ της Αμανής από σχέδιο στο συρτάρι έγινε ΦΕΚ,
  • η Μαρίνα των Λιμιών, έργο με πολλά προβλήματα στις μελέτες,  δημοπρατείται από τον ΕΟΤ στο επόμενο διάστημα, καθορίζεται η χερσαία ζώνη λιμένος, λειτουργεί με άδεια και είναι ασφαλισμένη,
  • η πηγή των Αγιασμάτων εντάχθηκε στον κατάλογο αναγνωρισμένων πηγών Ελλάδος, ζητούμενο δεκαετιών. Η μελέτη των κτηριακών υποδομών ολοκληρώνεται και στην επόμενη περίοδο ΕΣΠΑ θα είναι ώριμη για χρηματοδότηση. Το σπουδαιότερο: καταφέραμε χάρη στη συνεργασία και τη φροντίδα της ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΕΡΜΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑΤΩΝ, να δημιουργηθεί ένας μικρός αλλά αξιόλογος τουριστικός πόρος ώστε να λειτουργήσει  το  εστιατόριο  του οικισμού όλη την διάρκεια του έτους.
  • Η λιμνοδεξαμενή των Κουρουνίων, «ορφανό» έργο, 420.000 ευρώ, που ρήμαζε στην τύχη του, μελετήθηκε από την ΔΕΥΑΧ και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας από την Περιφερειάρχη κα. Καλογήρου με τη συνεργασία και τη βοήθεια των ανθρώπων των Κουρουνίων και του βουλευτή κ. Αντρέα Μιχαηλίδη θα στηρίξει την προσπάθεια τους για αναγέννηση της αμπελουργίας και την αειφορία της περιοχής.
  • Υποβάλαμε στο Υπουργείο τεχνικά δελτία για μελέτες που αφορούν: στα μεταλλεία Κεράμου, την Μονή Μουνδών, το κάστρο της Βολισσού, την διάβρωση του παραλιακού μετώπου των Λιμιών, την υπογειοποίηση των καλωδίων στην Βολισσό, την αξιοποίηση και μετατροπή του παλιού ελαιοτριβείου στη Βολισσό σε πολυχώρο Πολιτισμού.
  • Συνεργαστήκαμε με τον κ. Γιώργο Χαλάτση και τον σύλλογο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» και καταφέραμε να ολοκληρωθεί η σήμανση του δικτύου μονοπατιών της Αμανής καθώς και η πρώτη φάση πιστοποίησης, δημιουργώντας ένα τουριστικό προϊόν που έχει αρχίσει να αξιοποιείται
  • Το Κάστρο φωταγωγήθηκε και εντάχθηκε στον κατάλογο με τα  κάστρα της Ελλάδας, σαν αξιοθέατο κάστρο που αξίζει να διανυκτερεύσεις στη Βολισσό για να θαυμάσεις, το ίδιο και το σχολείο, ενώ πριν μερικές μέρες εγκρίθηκε από τη Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων η μελέτη για την τοποθέτηση φωτιστικών στην είσοδο του χωριού.
  • Υπάρχει ελεύθερο WIFI, στην είσοδο του χωριού, στο σημείο ενημέρωσης, και μετεωρολογικός σταθμός, λειτούργησε ΑΤΜ (αυτόματο τραπεζικό μηχάνημα αναλήψεων, καταθέσεων)
  • Η Βολισσός απέκτησε αδρευτικό δίκτυο στον κάμπο της ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη του Βιολογικού της.
  • Μικρές παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους έγιναν και γίνονται σε όλα τα χωριά, πλακοστρώσεις, επισκευές δημοτικών κτηρίων, καθαρισμοί δεξαμενών, εξωραϊσμοί και  άλλα μικρά αλλά σημαντικά για εμάς που ζούμε εδώ
  • Αποκτήσαμε καινούριο απορριμματοφόρο, φορτηγό για τα στερεά απόβλητα, καινούριους κάδους και δημιουργήσαμε ένα ικανό δίκτυο ανακύκλωσης, ενώ κάναμε δράσεις ευαισθητοποίησης και καταργήσαμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας ( τρίτη περιοχή πανελλαδικά)
  • Εντάχθηκαν οι αποκαλούμενες «λευκές περιοχές» (οι προβληματικές περιοχές με δυσκολία αναγνώρισης τηλεοπτικού σήματος) στο πρόγραμμα της Degea και έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση αναμεταδοτών, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα αναμετάδοσης  στην Αμανή.
  • Διεκδικήσαμε και αποκτήσαμε και 2ο πυροσβεστικό όχημα, την επιστροφή στους δημότες της Αμανής του ποσοστού από το τέλος για τις ΑΠΕ και συνεργαστήκαμε με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την αποξήλωση και την αντικατάσταση των αιολικών πάρκων Μελανιούς και Ποταμιάς.
  • Τρεις από τις παραλίες μας βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία και στη Λήμνο  τοποθετείται  seatrack που θα κάνει εύκολη την πρόσβαση σε κατοίκους και επισκέπτες  με κινητικά προβλήματα
  • Συμμετέχουμε στο πιλοτικό πρόγραμμα για την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες Led.
  • Σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αμανής, τα σχολεία αλλά και τους επαγγελματίες της καταφέραμε να κάνουμε τον τόπο μας γνωστό μέσα από εκθέσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μικρά και μεγάλα φεστιβάλ, συναυλίες, πεζοπορικές δράσεις, αθλητικές διοργανώσεις( Aegean Regata, Mastichathlon, Απανωμερέα Φεστιβάλ), δράσεις ανάδειξης και προστασίας του φυσικού μας πλούτου( δεντροφυτεύσεις, καθαρισμοί παραλιών, ημερίδες) και είδαμε τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται, ενώ το τελευταίο διάστημα μας επιλέγουν συχνότερα για την ολοήμερη εκδρομή τους σχολεία της Χίου

Για τα παραπάνω, εργαστήκαμε πολλοί και πολύ, ΜΑΖΙ. Το κυριότερο είναι ότι  καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε την ομαδικότητα, τον εθελοντισμό και την διάθεση για συνεργασία και δουλειά για το κοινό καλό, η Αμανή έκανε τα πρώτα βήματα και αρχίζει να αλλάζει. Μακριά από λογικές που ανήκουν στον παρελθόν σας καλώ όλους να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια και  διεκδικώ την ψήφο σας για την επόμενη τετραετία, με Δήμαρχο τον Μανώλη Βουρνού,  άνθρωπο με στόχους, έναν πολιτικό με ήθος, έναν επιστήμονα με εντιμότητα, πρόγραμμα και πραγματικό έργο. Ένα άνθρωπο που μοιράζεται τους στόχους και τις επιδιώξεις μας, στηρίζει τις προσπάθειες μας κατανοεί τις αγωνίες μας για την επιβίωση της Αμανής.

 

Σας ευχαριστώ

Ποταμούση Παρασκευή ( Βιβή) του Ηρακλή

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.