Ούτε βήμα πίσω για αυξήσεις στις συντάξεις μας!!

 

Συνάδελφοι και χήρες συναδέλφων, Ενώ για όλους τους υπόλοιπους Συνταξιούχους οι περικοπές των συντάξεων μας θεωρήθηκαν και χαρακτήριζαν μάλιστα την απόφαση ως «στα όρια της επιβίωσης», το Ελεγκτικό συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων τους και ζητάνε  την αποκατάσταση των συντάξεων τους.

Μετά τα τόσα pass της κυβέρνησης δεν είναι περίεργο ότι και οι συνταξιούχοι δικαστικοί ζήτησαν και πέτυχαν το δικό τους pass.

Όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, λήστεψαν τους συνταξιούχους, οι συντάξεις έχουν μειωθεί στο μισό με ευθύνη τους, έδειξαν ιδιαίτερη εχθρότητα, κατάργησαν ακόμα και το ΕΚΑΣ, την 13η και 14η σύνταξη.

Η ΝΔ όχι μόνο δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον ισχυροποίησε παραπέρα με τον νόμο Βρούτση, για ακόμα πιο αποτελεσματική ισοπέδωση συντάξεων και δικαιωμάτων. Που οδηγεί αυτό; Οδηγεί όλους τους συνταξιούχους σε συντάξεις πείνας για τις επόμενες δεκαετίες, οι οποίες θα επιχειρείται να συγκαλύπτονται με προσωρινά επιδόματα φτώχειας. Παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, δεν υπάρχει καμία στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, δεν υπάρχουν κατώτατα όρια, το κράτος εγγυάται μόνο ένα φιλοδώρημα 384 ευρώ το πολύ στους απόμαχους της δουλειάς.

Ντροπή πρέπει να νιώθουν και για το αίσχος των συντάξεων που εκκρεμεί η έκδοσή τους. Ουσιαστικά μιλάμε για χιλιάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα, που πρέπει να καλύψουν έξοδα για φάρμακα, για γιατρούς, που με την εργασία τους τα προηγούμενα χρόνια έχουν προπληρώσει τις συντάξεις τους και σήμερα δεν τις παίρνουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να εφαρμόζει απρόσκοπτα την «προσωπική διαφορά», του νόμου Κατρούγκαλου για όλους τους συνταξιούχους πριν από τον Μάη του 2016, που λειτουργεί ως μόνιμος «κόφτης» στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις,Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν πήραν καμία αύξηση, λόγω “προσωπικής διαφοράς”, και δεν θα παίρνει αύξηση όσο αυτή παραμένει. Κανένας συνταξιούχος δεν πήρε αύξηση στην επικουρική του σύνταξη.

Όσοι πήραν κάποια αύξηση, αυτή είναι πολύ κατώτερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό και, αφού πέρασαν τον φορολογικό συντελεστή, ένα μεγάλο μέρος τους θα το πάρει η εφορία.  Όσοι πήραν λογιστική αύξηση, είχαν “προσωπική διαφορά” και πέρασαν το φράγμα του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), σε αυτούς προστέθηκε νέα, μεγαλύτερη “προσωπική διαφορά” και δεν πρόκειται να πάρουν αύξηση. Όλα αυτά τη στιγμή που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν απογειωθεί.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, και συνοδοιπόροι με τα άλλα σωματεία και Οργανώσεις Συνταξιούχων πανελλαδικά, ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ:

  • Να νομοθετηθεί η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, ως μόνιμο και αναφαίρετο δικαίωμα. Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς».
  • Καταβολή αναδρομικών σε όλους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα. · Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων.
  • Την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, την κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία, την απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ, όπως αυτό έχει ψηφιστεί με βάση τον νόμο 4670/20.
  • Την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης & στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
  • Την απαγόρευση των πλειστηριασμών σε κύριες κατοικίες εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
  • Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019 και σε καμία περίπτωση κάτω από την εθνική σύνταξη.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.