Βλέννα στην Λήμνο: Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κου Κ. Μουτζούρη (Βίντεο).

Η βλέννα που εδώ και αρκετές ημέρες εξέρχεται από την Θάλασσα του Μαρμαρά, μέσω Δαρδανελίων, στο Αιγαίο Πέλαγος έχει ήδη φθάσει στην Ίμβρο, στην Τένεδο αλλά και στην Λήμνο. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Κ. Μουτζούρης ήταν καθησυχαστικός για την εξέλιξη που θα έχει το φαινόμενο τουλάχιστον για τα Νησιά του Βορείου Αιγαίου. Όπως είπε μιλώντας και ως ειδικός Μηχανικός, τα ρεύματα φέρνουν ύδατα από τον Μαρμαρά στο Αιγαίο τα οποία αμέσως μετά κινούνται αντικυκλωνικά, δηλαδή αριστερόστροφα προς την Χαλκιδική. Έτσι ευελπιστεί ότι δεν θα επηρεαστούν ιδιαιτέρως τα Νησιά του Βορείου Αιγαίου από το φαινόμενο αυτό στο προσεχές χρονικό διάστημα. Όσον αφορά την Λήμνο ελπίζει ότι τα θαλάσσια ρεύματα θα διαλύσουν όση βλέννα έχει φθάσει εκεί.

Οι δηλώσεις έγιναν το πρωί της Δευτέρας 28 Ιουνίου στα πλαίσια ευρύτερης ενημέρωσης των ΜΜΕ για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Χίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.