Ένας γάμος με την αίγλη της παλιάς εποχής!

Με Λίγα λόγια αγάπης, αλληλοεκτίμησης, σεβασμού και με αλληλοκατανόηση μεταξύ του ζευγαριού….αλλά πρωτίστως η διαχρονική αγάπη στην συμβίωση στο διάβα του χρόνου με την ανάπτυξη οικογένειας με παιδιά και την εκπαίδευση και από τα δύο μέλη της οικογένειας και την ανατροφή των παιδιών με χρηστά ήθη και έθιμα έκλεισε ο επίλογος του Θρησκευτικού γάμου του Μιχάλη και της Δέσποινας από τον άμβωνα της ωραίας πύλης του Καθεδρικού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς που έδωσε την ευλογία της Εκκλησίας ο χαρισματικός ιερέας Γεώργιος Κωνσταντίνου πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων είπε ότι η πολιτεία έχει νόμους και νομοθετικά πλαίσια που πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε και να υπακούμε όπως ο πολιτικός γάμος πού καθιστά το ανδρόγυνο νόμιμο ζευγάρι και η Εκκλησιά δίνει με τον θρησκευτικό γάμο την ευλογία της….αλλά εάν δεν υπάρχει γνήσια και πραγματική αγάπη με αίσθημα και συναισθήματα δεν υπάρχει κανένας γάμος ούτε πολιτικός ούτε θρησκευτικός και καταλήγει μοιραίως σε άλλα μονοπάτια!
Αγάπη λοιπόν Αγάπη είναι τα σοφά λόγια του παπά Γιώργη της Καλλιμασιάς όπως θέλει να τον λέμε!
Και επειδή τον τελευταίο καιρό ταλανίζεται ο ιερός κλήρος από πολλά παρατράγουδα έχω να πω και να γράψω ότι όλα τα δάκτυλα των χεριών μας δεν είναι τα ίδια σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας και σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους …Υπάρχουν ευτυχώς οι χαρισματικοί άνθρωποι με ήθος και Ηθική και συναίσθηση του καθήκοντος τους όπως ο λεβέντης παπά Γιώργης Κωνσταντίνου της Καλλιμασιάς πού είναι το καύχημα της Ιεροσύνης της Χίου και της Ελλάδας μας!
Μεγάλη συγκίνηση φυσικά για τους συγγενείς μας ήταν η Μαρία Πυκνή του Παναγιώτη γιαγιά του γαμπρού που είναι μια εκ των δύο συζύγων των Αδελφών των πατεράδων μας που βαδίζει πλέον τα 90 πλας και της εύχομαι καλή Υγεία και μακροημέρευση για να καμαρώνει παιδιά εγγόνια και δισέγγονα μέχρι τα Βαθειά γηρατειά!
Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό με τα όργανα που συνόδευαν την νύφη το άφθονο ρύζι που έπεσε στο χορό του Ησαΐα μέσα στο ναό ένα μεγάλο Έθιμο πού είναι Βαθειά ρυζομένο μέσα στά ήθη και έθιμα του Χριστιανικού Ορθόδοξου λαού και πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα μας και στους Θρησκευτικούς γάμους…αυτή είναι η αίγλη και η ζωντάνια του γάμου!
Και φυσικά ιδιαίτερη εντύπωση ήταν όταν ο γυιός του ζευγαριού ο μικρός Γιωργάκης να ρίχνει ρύζι στον μπαμπά και την μαμά του!
Δεν υπάρχει πιό συγκινητικό αίσθημα και συναίσθημα από την θέα και την αίγλη αυτού καθεαυτού του χαρούμενου γεγονότος.
Εύχομαι στο ζευγάρι τον Μιχάλη και την Δέσποινα να ζήσουν ζωή χαρισάμενη και ευτυχισμένη με μεγάλη και απέραντη αγάπη και πολλά παιδιά ακόμη!
Στους γονείς τους και εξαδέλφια μας να τους χαίρονται και να καμαρώνουν με την ευτυχία των παιδιών και εγγονιών τους!
Καλή διασκέδαση με Υγεία και Χαρά και απέραντη ευτυχισμένη ζωή!
Χίος 26 Ιουνίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.