Γιώργος Αμέντας του Ισιδώρου – «Θέλω να είμαι ένας ενεργός πολίτης»

 

Ενεργός πολίτης δήλωσε στον ΑΝΤ1 Αιγαίου ο Γιώργος Αμέντας, ο οποίος πέρα από αυτό είναι πατέρας δύο παιδιών, αστυνομικός στο επάγγελμα, μέλος της Ένωσης Γονέων Χίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού και ενεργό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Αξιών», μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αντιπρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου και αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Θέλει πάντοτε να είναι χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο και από όποια θέση βρίσκεται να κάνει προτάσεις και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πολλές από τις προτάσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου από τις λεγόμενες «Αντιπολιτεύσεις» είναι εποικοδομητικές και θα άξιζαν περισσότερης προσοχής, όμως δεν προχωράνε επειδή μπαίνει στην μέση ο εγωισμός και έτσι κάποια σημαντικά για τον τόπο πράγματα μένουν ανεφάρμοστα, για τα οποία σε τελική ανάλυση, θα έπρεπε να υπάρχει συναίνεση.

Παρόλα αυτά το 95% των αποφάσεων είναι ομόφωνες. Εκεί που χωλαίνει το πράγμα είναι όταν η Δημοτική Αρχή απέχει από τις Συνεδριάσεις, πράγμα το οποίο έχουν κάνει και οι Αντιπολιτεύσεις, ως την τελευταία προσπάθεια , μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, ώστε να αντιδράσουν και να πουν: «Δεν πάει άλλο! Ως εδώ!»

Το πόσο βοηθούν οι Αντιπολιτεύσεις, θα πω μόνο το παράδειγμα των αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία η Δημοτική Αρχή δήλωσε δημόσια ότι είχαν χαθεί, ενώ με τις δικές μας προσπάθειες κατάφεραν να ξεκινήσουν και τώρα να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο Δήμαρχος οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά  σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεσθεί.

Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε παιδικές χαρές στις γειτονιές, ώστε να φύγουν τα παιδιά από τα κομπιούτερ και να ζήσουν έξω, στην πραγματική ζωή.

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια που έχει αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή και τα πράγματα δεν προχωρούν με την ταχύτητα που πρέπει για πολλά θέματα.

Νομίζω ότι όχι μόνο αργοπορούν στην πρόοδο των έργων, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αφήσουν πίσω τους άδεια συρτάρια από σχέδια και μελέτες για το μέλλον.

Κοιτάζουν τα μικρά, τσιμεντάκια κτλ., και αφήνουν πίσω μεγάλα έργα που μπορούν να δώσουν μια αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο. Για παράδειγμα την Δασκαλόπετρα όπου εκεί είναι το κέντρο για τον Όμηρο, την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου και πολλά άλλα.

Πρέπει το κέντρο της πόλης  να γίνει προσιτό στους πεζούς, στις μητέρες με καροτσάκια, στα ΑΜΕΑ κλπ.

Πρέπει να κλείσουμε την παραλιακή οδό στο Λιμάνι, ώστε να είναι μόνο για πεζούς.

Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να σταθμεύουν τα οχήματά τους περιφερειακά της πόλης και όχι στο κέντρο.

Θυμηθείτε την Απλωταριά.

Κάποτε περνούσαν αυτοκίνητα, ενώ τώρα μόνο πεζοί και η «ζωή» έχει μεταφερθεί εκεί.

Δεν υπάρχει η Χίος στον τουριστικό χάρτη. Έχουμε ελάχιστες κλίνες. Πρέπει να γίνει η επέκταση του αεροδρομίου και ένα αξιοπρεπές λιμάνι, αλλά πρέπει να αλλάξει και η ίδια η νοοτροπία κάποιων που λένε: «υπομονή, σε δυο εβδομάδες θα φύγουν οι επισκέπτες και θα ησυχάσουμε». Ταυτόχρονα πρέπει να προσελκύσουμε ιδιώτες επενδυτές στον τομέα του τουρισμού.

Τα νησιά μας πρέπει να έχουν αύξηση πληθυσμού. Με αυτό δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Οι αυλές των σχολείων πρέπει να ανοίξουν για τα παιδιά, ώστε τα ίδια τα παιδιά να φυλάνε τα δικά τους σχολεία.

Έχει υπάρξει πρόοδος στον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα. Παραδέχομαι ότι οι ροές έχουν μειωθεί πάρα πολύ γι΄αυτό και δεν χρειαζόμαστε μεγάλες δομές.

Στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι ξανά υποψήφιος με τη «Συμμαχία Αξιών» και τον Κώστα Τριαντάφυλλο, αν επιλέξουν τελικά να διεκδικήσουν τη Δημοτική Αρχή» δήλωσε μεταξύ άλλωνν στη συνέντευξή του, ο Γιώργος Αμέντας στο Ρ/Σ «ΑΝΤ1 Αιγαόυ» και στην εκπομπή “Εικαιρότητα και Προεκτάσεις” με τον Γιάννη Μανωλάκη.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.