Οι Ποδηλάτες Χίου τίμησαν με ποδηλατάδα την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 

Με καλή διάθεση και πολλά χαμογέλα από μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ποδηλατάδα που διοργάνωσε το σωματείο «Ποδηλάτες Χίου» στο κέντρο της πόλης το περασμένο  Σάββατο,  Παγκόσμια Ημέρα Ποδήλατου.

Το παρών έδωσαν πάνω από 40 ποδηλάτες όλων των ηλικιών και η πόλη γέμισε ποδήλατα.

Πρώτα οι μικροί φίλοι έκαναν μια μικρή βόλτα στα σοκάκια του Κάστρου ενώ ταυτόχρονα ποδηλατάδα  έγινε και  ενημέρωση για το σωστό τρόπο κίνησης με ποδήλατο στους δρόμους. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Χίου εισέπραξαν το ζεστό χ χειροκρότημα  των παρευρισκομένων.

Μετά από σύντομες οδηγίες ξεκίνησε η κύρια διαδρομή όπου κάλυπτε σχεδόν όλο το κέντρο και το λιμάνι της Χίου. Με άψογη συνεννόηση οι μηχανές της αστυνομίας και του λιμενικού οδήγησαν την πομπή με απόλυτη ασφάλεια , περνώντας την Απλωταριά – Καλαμπόκα και Κουντουριώτου. Στο λιμάνι η παρουσία των ποδηλατών ήταν ιδιαιτέρως αισθητή . Μετά το λιμάνι, οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν στο λιμεναρχείο και από εκεί στα στενά του Κάστρου όπου τελικά κατέληξαν στο Δημαρχείο . Εκεί τους περίμεναν χυμοί, νερά και αναμνηστικά καπέλα για όλους.

Οι «Ποδηλάτες Χίου» απευθύνουν θερμά ευχαριστήρια στον δήμο Χίου για τη φιλοξενία και τις παροχές που τους παρείχε,  στο Τμήμα Τροχαίας Χίου για την άριστη συμβολή του στην ασφαλή διεξαγωγή της διαδρομής. Μάλιστα ο διοικητής της Τροχαίας κ. Καλανδρόπουλος συντόνιζε άριστα την ποδηλατική του ομάδα.  Τέλος ευχαριστούν το Γραφείο Τροχαίας Λιμεναρχείου Χίου και τον Διοικητή Αντιπλοίαρχο κ. Π. Βατούση  για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στο λιμάνι . «Ευχαριστούμε την ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ για την παροχή των κάδων ανακύκλωσης. Τους κ.κ. Κώστα Φύσσα και   Νίκο Σιταρένιος  για τις υπέροχες φωτογραφίες και τα βίντεο. Τέλος ευχαριστούμε τους οδηγούς για την υπομονή τους δείχνοντας έτσι ότι η Χίος έχει ποδηλατική παιδεία και είναι ένας Bike friendly προορισμός, αναφέρουν  στην  ανακοίνωση τους τα μέλη του  Συλλόγου «Ποδηλάτες Χίου».

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.