Δέντρα…Δέντρα…Δέντρα…Οξυγόνο αλλά φωτιά και λάβρα με χιόνια και ΔΕΗ …

Ποιος το περίμενε ότι τα Δέντρα του οξυγόνου της δροσιάς της σκιάς και της ξεκούρασης σε ορισμένα έκτακτα καιρικά φαινόμενα κάνουν την ανθρώπινη ζωή κόλαση και ειδικότερα σε μεγάλες πόλεις και σε δρόμους με αψίδες θριάμβου από τα Δέντρα δεξιά και αριστερά του δρόμου που πολλές φορές πέφτουν πάνω σε κεφάλια και αυτοκίνητα!
Είναι ωραία και άξια θαυμασμού και είναι η ζωντάνια στην καθημερινότητα του ανθρώπου αλλά σε μερικές περιπτώσεις όπως σε φωτιά και οι χιονοπτώσεις που έχουμε όλες αυτές τις μέρες κάνουν την ζωή δύσκολη και πολλές φορές σκέτη κόλαση!
Βλέπω και ακούω από όλα τα ΜΜΕ αυτές τις τελευταίες μέρες τα τεράστια και μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει σπασμένα Δέντρα και κλαδιά από το βάρος του χιονιού και τους θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χάος και πανικός σε πόλεις και χωριά και σε περιοχές των βόρειων προαστίων της πρωτεύουσας που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ρεύμα για πάνω από σαράντα ώρες με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο σκοτάδι την παγωνιά και χωρίς νερό και τηλέφωνο!
Υπάρχουν όπως έχω γράψει ξανά σε άλλες περιπτώσεις σχετικά με δέντρα που πρέπει να κοπούν και να αφαιρεθούν για την προστασία των πολιτών αλλά και της διέλευσης των οχημάτων …αλλά δυστυχώς οι αγκυλώσεις των υπηρεσιών του εκάστοτε δασαρχείου που δεν δίνει την άδεια ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες να κοπούν κλαδιά και δέντρα που αποτελούν κίνδυνο ακόμα και για ζωή των πολιτών με αποτέλεσμα όπως βλέπουμε σήμερα και στην πρωτεύουσα τεράστιες περιοχές να βρίσκονται στο σκοτάδι και την παγωνιά!
Να μην ξεχνάμε τους νεκρούς στο ΜΑΤΙ και σε άλλες περιοχές με φωτιά που έγιναν κάρβουνο άνθρωποι από τα καμένα δέντρα που δυστυχώς οι δασικές υπηρεσίες δεν φρόντισαν ποτέ να γίνουν αντιπυρικές ζώνες σε δάση αλλά και σε κατοικημένες περιοχές για να μην κοπεί κανένα δέντρο και στο τέλος καίγονται ολόκληρα δάση και σπίτια!
Γιαυτό απευθύνομαι τόσο στην Κυβέρνηση αλλά και τους τριακόσιους της Βουλής μήπως ήρθε η ώρα και η στιγμή να θέσουν επί τάπητος το όλο θέμα και πρόβλημα και να νομοθετήσουν νέο κανονισμό της δασικής υπηρεσίας και να χορηγούνται άμεσα οι άδειες για την κοπή και την αφαίρεση δένδρων που εμποδίζουν δρόμους και να γίνουν ζώνες ασφαλείας και αντιπυρικής προστασίας;
Επιτέλους βλέπουμε σήμερα η ΜΗΔΕΙΑ το πόσο μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα Δέντρα και τα κλαδιά που δεν έχουν αφαιρεθεί από τις παρυφές των δρόμων στο κέντρο μεγάλων δήμων της Αττικής αλλά και σε επαρχιακές πόλεις.
Καλημέρα χιονισμένη Ελλάδα! Καλημέρα Κυβέρνηση! Καλημέρα στους τριακόσιους της Βουλής και καλά μυαλά!
Από την Χίο με πολύ αγάπη και Αισιοδοξία!
Χίος 17 Φεβρουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.