Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου για την Ημέρα Λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου

Στις 9 Μαΐου, ημέρα λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τιμούμε τη μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό. Τιμούμε τα εκατομμύρια των θυμάτων που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη συντριβή των δυνάμεων του Άξονα.

Παράλληλα με απόφαση της Πολιτείας (Αρ.4, του ν.2703/1999)   τιμούμε τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του φασισμού και του ναζισμού. Η πατρίδα μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος την περίοδο 1940-44 , υπέστη βαρύτατες καταστροφές, είχε τη δική της συμβολή στον αντιφασιστικό αγώνα.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι ειδικές επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνει κάθε χρόνο η Περιφερειακή μας Ενότητα. Θα περιοριστούμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, στη φωταγώγηση και το σημαιοστολισμό των δημόσιων κτηρίων.

Θα κρατήσουμε όμως άσβεστη και ζωντανή την ιστορική μνήμη. Θα αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας μένοντας προσηλωμένοι στα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας.

 

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφεριάρχης Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.