Δήμαρχος Χίου: Τέλος Ιανουαρίου η δημοπράτηση για την επέκταση και την βελτίωση του αεροδιαδρόμου του Αεροδρομίου της Χίου

Σε συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης,  ανακοίνωσε ότι τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο για την επέκταση και την βελτίωση του αεροδιαδρόμου του Αεροδρομίου της Χίου.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Δεκέμβρη αναμένεται η απόφαση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο.

Σε επόμενη φάση, συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2021, θα γίνει η δημοπράτηση της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, καθώς και η κατασκευή του σταθμού φωτοσήμανσης.

«Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα έχουμε ένα αεροδρόμιο με πλήρως ανακατασκευασμένο τον παλιό διάδρομο, όλα τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των ομβρίων υδάτων, αναμορφωμένο το υφιστάμενο κτίριο, κτίριο αεροσταθμού επιφάνειας 1.500 τ.μ., νέο κτίριο υποσταθμού μέσης τάσης καθώς και σταθμό φωτοσήμανσης».

Για το έργο της οδού Ιωάννου Χρήστου, ο Δήμαρχος Χίου ανέφερε ότι μετά την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, ετοιμάζονται τα τεχνικά δελτία από την τεχνική υπηρεσία ώστε και αυτό να δημοπρατηθεί το πιθανότερο αρχές Ιανουαρίου, με σκοπό την άνοιξη να προχωρήσει και αυτό το έργο. Ο δρόμος ανατολικά πρέπει να απομακρυνθεί από το διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου.

«Στόχος είναι το έργο του αεροδρομίου της Χίου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023» ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.