ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ: Βίος και Πολιτεία όλα τα μεγάλα έργα του νησιού επί ΠΑΣΟΚ!

 

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Χίου μας έκανε να ευθυμήσουμε. Όπως είναι φυσικό στην απέλπιδα προσπάθειά τους να πρωταγωνιστήσουν στα πολιτικά δρώμενα του τόπου χρησιμοποιούν την τακτική της ισοπέδωσης και του μηδενισμού. Επικεντρώνονται σε μία πολιτική αστοχία προ δύο ετών και εθελοτυφλούν στις επιτυχίες αυτής της Κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Αναμενόμενο να ξεχνούν:

  1. Την αντιμετώπιση της πανδημίας με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και το ΕΣΥ, αλλά κυρίως να προστατευθεί το πολυτιμότερο αγαθό αυτό της ζωής. Το ΕΣΥ ενισχύθηκε με 12.000 νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό, 2.000 μόνιμους γιατρούς και 2.000 επικουρικούς γιατρούς. Οι δαπάνες στην Υγεία από 4 δις. ευρώ που ήταν το 2019 αυξήθηκαν σε 6,4 δις. ευρώ συν 1.5 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2022. Οι κλίνες Μ.Ε.Θ κατά την περίοδο της πανδημίας διπλασιάστηκαν.
  2. Την άκρως επιτυχημένη αντιμετώπιση της απόπειρας εισβολής μεταναστών στον Έβρο στην προσπάθεια  εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και την άριστη διαχείριση του μεταναστευτικού στα νησιά μας, τα οποία αναπνέουν και πάλι.
  3. Την αντιμετώπιση των Ελληνοτουρκικών κρίσεων με σύνεση και ψυχραιμία. Την επίτευξη πολυσήμαντων συμμαχιών με την Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Την προμήθεια 24 Rafale και την συμφωνία για την αγορά των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra. Τις άριστες σχέσεις και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τις Η.Π.Α.
  4. Τα 68 μέτρα φοροελαφρύνσεων και στήριξης των εισοδημάτων σε αντίθεση με τους 26 νέους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
  5. Τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που φτάνουν τα 8,5 δις. ευρώ για το 2022.
  6. Τον ευρύ ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ο οποίος εξυπηρετεί καθημερινά εκατομμύρια συμπολίτες μας μέσω πλατφόρμων όπως της gov.gr.

Εμάς μας αρκεί ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τις επιτυχίες και την αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης και θα το δείξουν περίτρανα στις επικείμενες εκλογές.

Εκεί που ευθυμήσαμε όμως περισσότερο ήταν στην αναφορά για τα μεγάλα έργα του νησιού. Ναι κύριοι! Είμαστε περήφανοι που αυτή η Κυβέρνηση ξεμπλόκαρε όλα τα μεγάλα έργα που είχαν βαλτώσει για δεκαετίες και επιτέλους υλοποιούνται! Τώρα που υλοποιούνται ιδιοκτήτες θα εμφανιστούν πολλοί αλλά η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει ευθύνες κωλυσιεργίας για τα μεγάλα έργα του νησιού αλλά θα πρέπει να απολογείται για αυτά καθόσον επί θητείας του είτε δεν ξεκινούσαν είτε ξεκινούσαν και στη συνέχεια εγκαταλείπονταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φράγμα Κόρης Γεφύρι. Βίος και Πολιτεία όλα τα μεγάλα έργα του νησιού επί ΠΑΣΟΚ!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.