Απονομή Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης, στον Στρατηγό ε.α., Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχάλη Καραμαλάκη από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη

 

Ν. Μηταράκης: Τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ που νυχθημερόν επιχειρούν τόσο στα χερσαία σύνορα μας, όσο και στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης, απένειμε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στον Στρατηγό ε.α.,  Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τον δραστικό περιορισμό των παράνομων ροών προς τη χώρα μας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.

“Στο πρόσωπο του, τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ που νυχθημερόν επιχειρούν τόσο στα χερσαία σύνορα μας, όσο και στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης” ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συμπληρώνοντας: “Είχα την τιμή να είμαι τακτικός συνομιλητής του, ειδικά τις δύσκολες μέρες του 2020. Εκτίμησα, όπως όλοι μας, την αίσθηση καθήκοντος που τον διακρίνει. Την αγάπη του για το προσωπικό της ΕΛΑΣ”.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “τα γεγονότα του 2020, κατέδειξαν μια διαφορετική πτυχή της μεταναστευτικής κρίσης. Την εργαλειοποίηση, για γεωπολιτικά οφέλη του ανθρώπινου πόνου. Με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με στόχο πολιτικά ανταλλάγματα, όπως αυτά που δέχθηκαν το 2016. Η εργαλειοποίηση του 2020 επανεπιβεβαίωσε την ανάγκη ενεργούς και αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης κατέληξε λέγοντας πως “η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Παρά τις προσπάθεια κάποιων στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς και στο εσωτερικό να απαξιώσουν το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας, αναμασώντας fake news και προπαγάνδα”.

Ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Στρατηγός ε.α., κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, με τη σειρά του, είπε:

“Εκτιμώ πως κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την απόπειρα αθρόας εισβολής μεταναστών στον ελλαδικό χώρο, από τα βορειοανατολικά μας σύνορα, στον Έβρο, τον Φεβρουάριο του 2020, όπου η Ελληνική Αστυνομία «εν μία νυχτί» κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μία νέου είδους απειλή, μια υβριδική απειλή και να υπερασπιστεί την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας, διασφαλίζοντας όχι μόνο την εθνική μας ακεραιότητα αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας, καθώς τα σύνορά μας, αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης”.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι “με κοινό βηματισμό, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και λοιποί συναρμόδιοι κατά περίπτωση φορείς, πετύχαμε αυτά τα τρία έτη, κατά την άποψή μου, μια αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και των επιπτώσεών του στο κοινωνικό σύνολο, σχεδόν μηδενίζοντας τις εισερχόμενες ροές και λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για την ομαλή διαβίωση των παρατύπως εισερχομένων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους όσο και την ασφάλεια του πολίτη, χωρίς κοινωνικές αναταραχές και φαινόμενα βίας”.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.