Δημοτικό Συμβούλιο Χίου: Έγκριση δανείου 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ΔΕΥΑΧ

 

Στην δεύτερη μέρα του διαδικτυακού Δημοτικού Συμβουλίου Χίου σημειώθηκε μεγάλη ένταση για μια ακόμη φορά μεταξύ της Δημοτικής  Αρχής  και της Αντιπολίτευσης. Στην κορύφωση της, ο Πρόεδρος κος Παύλος Καλογεράκης εγκατέλειψε την προεδρία της συνεδρίασης αντιδρώντας έτσι στην απειθαρχία κάποιων (χρονική και διαδικαστική) στον κανονισμό λειτουργίας.

Παρόλα αυτά συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για πολύ σοβαρά ζητήματα.

Σε αυτά ξεχωρίσαμε την έγκριση κατά πλειοψηφία δανείου 5 εκατομμυρίων ευρώ  που θα πάρει η ΔΕΥΑΧ για ηλεκτρολογικό ,μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό που σε τελική ανάλυση θα χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση του Κάμπου με την περίσσεια του νερού από τον Βιολογικό Καθαρισμό αφού αυτό υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία.

Οι αντιπολιτευόμενοι κος Ι. Καραβασίλης, Κ. Κωστάλα και Ε. Φρεζούλη εκπροσωπώντας τις παρατάξεις  τους, ψήφισαν αρνητικά ζητώντας κάποια άλλη μορφή χρηματοδότησης και όχι δάνειο.

Ο κος Κ. Τριαντάφυλλος από την μείζονα αντιπολίτευση, έδωσε θετική ψήφο αφού δέχθηκε το προεδρείο την πρότασή του  να γραφτεί ρητώς στην Δανειακή Σύμβαση ότι ο Δήμος Χίου δεν θα είναι υπόχρεος στο μέλλον να εξοφλά πλήρως ή μέρος του δανείου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.