Διπλή πρωτιά για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπυξης

Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αφορούν τη  μέχρι σήμερα πορεία των Μέτρων/Υπομέτρων του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις  Περιφέρειες,  η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται στην 1η θέση στην πορεία των εντάξεων  με ποσοστό  116,98%  και στην 1η θέση σε  νομικές δεσμεύσεις με ποσοστό 113,14% στο σύνολο των Περιφερειών.  Συγκεκριμένα οι εντάξεις  και οι νομικές δεσμεύσεις που ανέρχονται σε 104,21 εκατ. € και 100,78 εκατ. € αντίστοιχα,  αφορούν τα εκχωρούμενα Μέτρα/Υπομέτρα 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης), 6.1 (Νέοι Γεωργοί), 6.3 (Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις), 4.3.4 (Αγροτική Οδοποιία), 16 (Συνεργασία), 19 (CLLD/LEADER) και 20 (Τεχνική Στήριξη).

Ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το να βρίσκεσαι ως Περιφέρεια στην 1η θέση σε εντάξεις σημαντικών προγραμμάτων  που έχουν να κάνουν με την  Αγροτική Ανάπτυξη, είναι πέρα από τιμητικό αλλά και πολύ σημαντικό για τους ίδιους τους αγρότες και τα εισοδήματα τους. Θα ήθελα να συγχαρώ τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο και όλους τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και να τους ζητήσω να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο για το καλό των αγροτών μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.