Δωρεάν tablet και laptop: Voucher 200 ευρώ σε κάθε μαθητή με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια

 

Σε έκτακτο βοήθημα με τη μορφή voucher προχωρά η Κυβέρνηση μέσω των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  για τους μαθητές, σπουδαστές και τους φοιτητές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Τα 200 ευρώ, χορηγούνται σε κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να αγοράσει τεχνολογικό εξοπλισμό (tablet, laptop) και να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του μέσω τηλεκπαίδευσης. Συνολικά η κυβέρνηση δίνει 112 εκατ. ευρώ για τα voucher.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Δικαιούχοι Voucher 200 ευρώ:

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 14.500 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.