Είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες Ρομά διένειμε ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας & οι συνεργάτες του

Ο Δήμος Χίου είναι ένας εκ των λίγων Δήμων της Ελλάδας που, εν μέσω καραντίνας λόγω της πανδημίας τού COVID-19, αφυπνίζεται και δρα υπέρ της προστασίας όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων τού νησιού.

Πιστεύοντας πως οι έξοδοι των πολιτών, ακόμα και για τα αναγκαία τής καθημερινότητας, χρειάζεται να περιοριστούν για το καλό όλων, ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πατεριμός και οι συνεργάτες του, διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης στους Ρομά συνανθρώπους μας. Τρόφιμα και καθαριστικά -στο σύνολό τους, δεκαεπτά (17) διαφορετικά είδη- μοιράστηκαν στις 43 οικογένειες Ρομά, της Χίου, οι οποίες αριθμούν περίπου 141 άτομα.

Στη δράση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός, ο διαμεσολαβητής και η επισκέπτρια υγείας του παραρτήματος για Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δ. Χίου. Επιπλέον, στα πλαίσια της προστασίας από τον COVID-19 η επισκέπτρια υγείας τού παραρτήματος διένειμε έντυπο υλικό με οδηγίες πρόληψης μετάδοσης της νόσου.

Η αδιάλειπτη στήριξη όλων εκείνων των συμπολιτών μας, που την έχουν ανάγκη, οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο συνεχές ενδιαφέρον των ανθρώπων της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.