Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου σε τηλεδιάσκεψη για το μεταναστευτικό ζήτημα»

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα. Η σύσκεψη ήταν πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου και του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Ν. Μηταράκη. Ακούστηκαν οι απόψεις των στελεχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος τοποθετήθηκε επί του θέματος :

«Κάθε πρωτοβουλία διαλόγου έχει από μόνη της θετικό πρόσημο. Ακόμα περισσότερο όταν ένα κόμμα, με την παράλληλη ιδιότητα της κυβέρνησης, ανοίγει τη συζήτηση με τις βασικές αντένες των τοπικών κοινωνιών, των αυτοδιοικητικών της εκπροσώπων. Εκπροσωπώντας το θεσμικό μου ρόλο στην τηλεδιάσκεψη για το μεταναστευτικό με πρωτοβουλία της ΝΔ, μετέφερα πιστά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία εξακολουθώ και προσωπικά να ασπάζομαι. Επέστησα την προσοχή της κυβέρνησης στις κρίσιμες εθνικές παραμέτρους του μεταναστευτικού και επεσήμανα ότι, εφόσον πραγματωθούν οι διαβεβαιώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν αποχωρήσει οι διαμένοντες μετανάστες από το Βόρειο Αιγαίο, δεν συντρέχει κανένας λόγος διαιώνισης της συζήτησης για νέες δομές. Εξέφρασα επίσης τη διαφωνία μου για τον αριθμό των διαμενόντων μεταναστών εκτός ΒΙΑΛ, εκτιμώντας ότι είναι πολύ μεγαλύτερος και το ύψος του δεν γνωρίζουν σήμερα επισήμως ούτε οι αρχές. Τέλος, αφού χαιρέτησα την πρωτοβουλία διαλόγου, ζήτησα σύντομα να επεκταθεί και με υπουργούς παραγωγικών υπουργείων ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για τη Χίο αποδεσμευμένη πια από τις μεταναστευτικές επιπτώσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πάψει να κοιτάζει τα νησιά μόνο ως μέρος της μεταναστευτικής κρίσης. Μπορεί και πρέπει να τους δώσει την αναπτυξιακή ώθηση που τους αξίζει.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.