Εγκαίνια κτηρίου του 3ου ΕΤΕΘ και επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Στρατηγείο της 96 ΑΔΤΕ στην ΧΙΟ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασε το νέο κτήριο του 3ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) στο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΑΝΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΟΥΝΤΑ» στην Χίο. Στην τελετή παραβρέθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών, δημοτικών και θρησκευτικών αρχών.

Το εν λόγω κτήριο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, αντικατέστησε τα κοντέινερ που στεγαζόταν το προσωπικό του 3ου ΕΤΕΘ αναβαθμίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού του, ενώ σχεδιάζεται και η κατασκευή καινούργιων μαγειρείων και εστιατορίων.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο σύνολο των σύγχρονων και ιδιαίτερων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε γεωπολιτικό, ενεργειακό, οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο, καθώς και στην ανασυγκρότηση των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων υπό την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και την είσοδό τους σε μια εποχή διευρυμένων δυνατοτήτων.

Αναφέρθηκε επίσης στην απαράμιλλη αφοσίωση, καθώς και στο σπουδαίο και σημαντικό έργο που επιτελεί το προσωπικό που υπηρετεί στα θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας, ως εγγυητής της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει να εκτελεί την αποστολή του με την ίδια αξιοσύνη, τον ίδιο ζήλο, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πάθος. Επίσης και απευθυνόμενος στους φορείς που ενεπλάκησαν με την ανέγερση του νέου κτηρίου, τους συνεχάρη για την ταχεία ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

Νωρίτερα το πρωί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ) «ΧΙΟΣ», συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Εμμανουήλ Χατζή για τις δραστηριότητες και το έργο της Ταξιαρχίας. Στην ενημέρωση παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.