Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαρίσταται και καλύπτει συνδικαλιστικά τους καλλιτέχνες στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συνεχίζει και στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 με το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών και κατ ΄  επέκταση το επάγγελμά τους.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ο επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τα δίκαια αιτήματά τους, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις, ενώ η εμμονή στο απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 καταδεικνύει πως πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο σε βάρος των καλλιτεχνών.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαρίσταται και καλύπτει συνδικαλιστικά το προσωπικό που απασχολείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε καλλιτεχνική ειδικότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα 24ωρη Απεργία που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα στις 10.00 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.), η οποία συνεχίζει τον αγώνα της μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, τα οποία πέραν της άμεσης απόσυρσης του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, είναι, η επαναφορά των επαγγελμάτων στο καθεστώς Τ.Ε. για όλους (ή Π.Ε. για όσους κλάδους ίσχυε) και η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης
και ενιαίας Δημόσιας Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.