Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027»

 

 

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου με ευχαρίστηση ανακοινώνει, ότι χθες εγκρίθηκε από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027», συνολικού προϋπολογισμού 394.019.400 €.

Το παρόν πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2027 είναι 46% αυξημένο σε σχέση με το παρόν ΕΣΠΑ θέτοντας τις βάσεις για μια βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και με κοινωνικό πρόσημο ανάπτυξης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στις αρχές  καλοκαιριού και μετά από διαπραγμάτευση με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελικά εγκρίθηκε και θα τύχει της άμεσης ενεργοποίησης από το Φθινόπωρο του παρόντος έτους, όταν η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συγκροτήσει την Επιτροπή Παρακολούθησης και το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής ολοκληρωθεί.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ευχαριστεί τα στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Βορείου Αιγαίου, τον Διευθυντή της Γιώργο Πλακωτάρη για την καθοριστική συμβολή τους και τον αρμόδιο Αντιπεριφέρειαρχη Παναγιώτη Χριστόφα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.