Εγλυκάθ’ η γριά στα σύκα! Άρθρο του Λευτέρη Πυκνή

Εγλυκάθ’η γριά στά σύκα…. και σου λέει… τώρα που συνηθίσαμε στην ξάπλα και την καλοπέραση τι το θες το σχολείο;

Δεν βαριέσαι δεν πειράζει… και τι θα γίνει αν τα παιδιά δεν ξεστραβωθούν και μάθουν γράμματα! Εμείς να μην χαλάσουμε το χουζούρι μας, το αράλικι μας και την αραχτή μας και να μην χαλάσουμε και τις κατευθυντήριες γραμμές της συνδικαλιστικής παράταξης και των κομματικών στελεχών και οργανώσεων της Αριστερόστροφης κουλτούρας!

Βρε απερίγραπτοι πότε επιτέλους θα δουλέψετε; Δεν βαρεθήκατε την ξάπλα και τον καναπέ; Δεν βαρεθήκατε… δεν μουχλιάσατε μέσα στην Μούρτη…. και εάν δεν γνωρίζετε τί είναι η Μούρτη να σας εξηγήσω: συνήθως το καλοκαίρι οι πουλοπιάστες ξωβεργάρηδες που έχουν κλουβομένα πουλιά ….κράχτες όπως λένε… σκεπάζουν τα κλουβιά με ένα σκούρο πανί .. για να μην έχει φως και κατ’ αυτόν τον τρόπο από το σκοτάδι και την ζεστασιά μαδάνε τα φτερά τους… μετά αρχίζουν και βγάζουν νέα φτερά και πούπουλα και αρχίζουν καλύτερο κελάηδημά … οπότε το φθινόπωρο που στένουν τα ξώβεργα που περνούν τα πουλιά φωνάζουν και κατεβαίνουν τα διαβατάρικα πουλιά πάνω στα ξώβεργα! Αυτή είναι η Μούρτη …η Κλεισούρα μέσα στο σπίτι από την καραντίνα του Κορωνοϊού και της πανδημίας!

Τώρα δεν θέλετε να πάτε στο σχολείο για προετοιμασία και να ρυθμίσετε τις τάξεις για τα παιδιά…. αλλά θέλετε να βγείτε έξω μέσα στους δρόμους για πολιτική αναμπουμπούλα και ανωμαλία στην κοινωνία! Πρέπει να ντρέπεστε… ούτε φιλότιμο υπάρχει ούτε τσίπα ούτε υπευθυνότητα ούτε και σεβασμός στον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου που σας πληρώνει για 365 μέρες τον χρόνο… και εσείς δεν δουλεύετε ούτε εκατό! Φέτος δεν ξέρω αν θα δουλέψετε ούτε πενήντα! Φθάνει ο εμπαιγμός της κοινωνίας… γίνεστε συνεχώς γελοίοι με τις καθημερινές σας δραστηριότητες και κομματικές ιδεολογικές παρωπίδες που φοράτε! Δείξτε επιτέλους λίγη υπευθυνότητα και πηγαίνετε στα σχολεία και Φροντίσετε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τις λίγες μέρες στα παιδιά! Τίποτα δεν καταλάβατε αυτό όλο το διάστημα από την πανδημία… και το τι μπορεί να μας συμβεί από στιγμή σε στιγμή! Ρίξτε λίγο νερό στο κομματικό σας κρασί και κοιτάξτε το κοινωνικό σύνολο και αφήστε αυτή την δύσκολη στιγμή τις συνδικαλιστικές σας δραστηριότητες για άλλη περίοδο!

Καλά Μυαλά!

Χίος, 6 Μαϊου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.