Ειδική άδεια μητρότητας 9 μηνών και στις εργαζόμενες στη ναυτιλία

 

Η από 28.3.2023 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας διευκρινίζει πλέον, ότι την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας διάρκειας 9 μηνών, δικαιούνται και οι εργαζόμενες στις Ναυτιλιακές εταιρείες.

Ελπίζουμε εντός των ημερών όλες οι υπηρεσίες ΔΥΠΑ και όλα τα υποκαταστήματα να έχουν ενημερωθεί και να προχωρήσουν στην έγκριση των αιτήσεων για τη χορήγηση της ειδικής άδειας προστασίας 9μήνου, των εργαζομένων στις ναυτιλιακές εταιρείες, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος εξαίρεσης.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την ενημέρωση των υπαλλήλων ΔΥΠΑ και την εύρυθμη ροή της χορήγησης του ως άνω δικαιώματος, για κάθε πρόβλημα που προκύψει, παρακαλούμε τις συναδέλφισσες να κάνουν ένσταση και να επικοινωνούν με το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στην Ναυτιλία και στον Τουρισμό (ΠΑΝΣΕΝΤ).

Αναλυτικότερα σε παλαιότερη ανακοίνωση η ΠΑΝΣΕΝΤ ανέφερε:

Επιτέλους επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα

Μεγάλη ικανοποίηση αισθανόμαστε στον ΠΑΣΕΝΤ, γιατί ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνισε για χρόνια τις οικογένειες των εργαζομένων στη Ναυτιλία επιτέλους επιλύεται, ανακουφίζοντας πλήθος οικογενειών, αφού η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας διάρκειας 9 μηνών θα χορηγείται κανονικά και στις εργαζόμενες στη Ναυτιλία.

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ του προέδρου και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΝΤ και της κας. Γεν. Γραμματέας Α. Στρατινάκη, σχετικά με το θέμα που ταλαιπωρεί για αρκετά χρόνια τις εργαζόμενες στη Ναυτιλία, αυτό της εξαίρεσή τους και του αποκλεισμού τους από την δυνατότητα χρήσης της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας διάρκειας 9 μηνών, αναγνωρίστηκε από το υπουργείο, ότι κανένας λόγος εξαίρεσης και αποκλεισμού δεν μπορεί να υπάρχει για τις εργαζόμενες στη Ναυτιλία.

Για το θέμα αυτό, έχει ήδη ετοιμαστεί σχετική εγκύκλιος οδηγιών του Υπουργείου όπου γίνεται ειδική αναφορά στους ναυτιλιακούς και σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που πήραμε, θα προωθηθεί εντός ελαχίστων ημερών, έτσι ώστε ο αρμόδιος φορέας – ΟΑΕΔ- να μην απορρίπτει αλλά να εγκρίνει τις αιτήσεις των εργαζομένων στη Ναυτιλία.

Παρακαλούνται οι εργαζόμενες να απευθύνονται στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ που ανήκουν και σε πιθανό πρόβλημα που πιθανά προκύψει να επικοινωνούν με το σωματείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο ΠΑΣΕΝΤ για χρόνια παλεύει με πείσμα, πολλές φορές διακριτικά και αθόρυβα, αλλά πάντα ανυποχώρητα και με επιμονή, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Και η επίλυση αυτού του προβλήματος επιβεβαιώνει, ότι η συσπείρωσή μας στο σωματείο, η επικοινωνία μας με αυτό, η ενημέρωση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται, έχει αποτελέσματα.

Οφείλουμε να αναφέρουμε, ότι στο μακρύ δρόμο που διανύσαμε, υπήρξαν συναδέλφισσες που στήριξαν αυτή μας τη προσπάθεια, διαθέτοντάς μας στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την άρση των αποκλεισμών. Ξέρουμε βέβαια, ότι αρκετές συναδέλφισσες έχασαν τη δυνατότητα αυτή, ένα μεγάλο μπράβο στις συναδέλφισσες που εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν με το σωματείο για να έχουμε το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Σύντομα θα υπάρξει και συμπληρωματική αναλυτική ενημέρωση του σωματείου μας σχετικά με το τρόπο χορήγησης της ως άνω άδειας του 9μήνου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.