Εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την κοινωνική διάσταση της Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητές τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, πρώην κρατούμενους και εργαζόμενους σε σωφρονιστικά ιδρύματα αναδείχθηκε η κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής για τα καταστήματα κράτησης.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί αισθητά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο των κρατουμένων όσο και των υπαλλήλων. Οι εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα για τους κρατούμενους σε συνδυασμό με τα προγράμματα επανένταξης δίνουν μια ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία στους αποφυλακισμένους.

Μετά την αρχική τοποθέτηση της κ. Νικολάου, ακολούθησαν τέσσερις βιωματικές ομιλίες από εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και στα κοινωνικά προγράμματα του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας καθώς και πρώην κρατουμένων.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Κανείς δεν διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας.  Ιδιαίτερα ο χώρος της Αριστεράς που ως κυβέρνηση παρουσίασε ελάχιστα πεπραγμένα στο πεδίο της σωφρονιστικής πολιτικής και μετασωφρονιστικής στήριξης. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αποκατέστησε ένα κλίμα ευνομίας στις φυλακές, επιδεικνύει ένα αξιοζήλευτο πλέγμα δράσεων για τους κρατούμενους, τους αποφυλακισμένους και φυσικά για τους εργαζομένους στα καταστήματα κράτησης».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.