Εκκλησία: Όλες οι αλλαγές σήμερα στην Ιερά Σύνοδο λόγω κορωνοϊού

 

Το θέμα συζητείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) ενώ ήδη κάποιες μητροπόλεις (Αλεξανδρουπόλεως, Γλυφάδας) έχουν ανακοινώσει επιπλέον μέτρα όπως τη διακοπή των «Χαιρετισμών» τις Παρασκευές ή να σταματήσουν τα χειροφιλήματα στου ιερείς.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση που παρουσιάζει ο κοροναϊός και στη χώρα μας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται στη λήψη πιο δραστικών μέτρων και σε ό,τι αφορά τον εκκλησιασμό προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Ένα από τα μέτρα που θα συζητηθούν είναι η διακοπή κάποιων ιερών ακολουθιών για δύο εβδομάδες δηλαδή των Χαιρετισμών, εσπερινών, προηγιασμένων λειτουργιών. Σε μία τέτοια περίπτωση θα συνεχιστούν οι Θείες Λειτουργίες αλλά κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με έναν ιερέα και έναν ψάλτη.

Εξετάζεται και ένα δεύτερο σενάριο. Η αναστολή κάθε είδους ιερής ακολουθίας, δηλαδή και των κυριακάτικων θείων λειτουργιών για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται ότι πιέζουν την Εκκλησία τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση.

Αν προκριθεί αυτή η λύση τότε οι ιεροί ναοί θα μένουν ανοιχτοί κάποιες ώρες τις ημέρας προκειμένου αν επιθυμεί κάποιος να προσευχηθεί μόνος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.