“ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ” ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Μαρτίου 2016 επικυρώθηκε από τους αρχηγούς κρατών – μελών της, η Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Όπου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ζητούσαν να παρακολουθηθεί στενά η τήρηση αυτής της Συμφωνίας! Μια Συμφωνία για την οποία ομιλητές κρατών – μελών εξέφρασαν επιφυλάξεις κατά πόσον είναι ή όχι “ασφαλής χώρα” η Τουρκία! Όπως επίσης (τότε), κράτη – μέλη αμφισβήτησαν κατά πόσο θα ήταν λειτουργική αυτή η Συμφωνία και κατά πόσο θα την τηρούσε η Τουρκία.

Πέντε χρόνια μετά, αυτή η Συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ, με ευθύνη όχι της Τουρκίας, αλλά της Γερμανίας. Και εκεί είναι το παράδοξο! Να είναι δηλαδή η Γερμανία εκείνη που δυναμίτησε αυτήν την Συμφωνία προς όφελος της Τουρκίας! Αφού ουδέποτε άσκησε πίεση η Άγκελα Μέρκελ στον Ρ. Τ. Ερντογάν για την τήρησή της και η μη τήρηση της Συμφωνίας είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει “αποθήκη ψυχών”, και με την ανοχή βεβαίως της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ! Έτσι οι προσωρινώς “φιλοξενούμενοι” παράνομοι μετανάστες καθίστανται “μόνιμοι” κάτοικοι στην χώρα μας, αλλάζοντας την εθνοτική της σύσταση! Μια “κυβερνητική αδιαφορία” που μπορεί σε βάθος χρόνου να στοιχίσει στην Πατρίδα μείωση και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων!

Έτσι ενώ η φιλότουρκη Γερμανία φέρει ακεραία την ευθύνη της μη τήρησης της Συμφωνίας του 2016 εις βάρος της Ελλάδος, ξεκινήσουν ήδη διαπραγματεύσεις για μια νέα Συμφωνία μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας για το “μεταναστευτικό” και στις οποίες κρυφές και φανερές διαβουλεύσεις (η Άγκελα Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη για τη νέα μεταναστευτική Συμφωνία με τον Τούρκο “Σουλτάνο” στις 5 Μαρτίου 2021) δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα, αφού υπήρξε ο γερμανικός ισχυρισμός, ότι στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 25 Μαρτίου 2021 θα συζητούνταν στο σύνολό τους τα ζητήματα της ΕΕ με την Τουρκία!

Σε ακόμη μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ βγήκε κερδισμένη η Τουρκία…

Ωστόσο, η Σύνοδος Κορυφής των κρατών – μελών της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου 2021 ολοκληρώθηκε, όπως και αυτές του Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020 και για την Ελλάδα ήταν άνθρακας ο θησαυρός! Από τη στιγμή που η Τουρκία για άλλη μια φορά ξεπέρασε “χωρίς να βραχεί” την Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή, χωρίς για άλλη μια φορά να της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις για την επιθετική της πολιτική κατά δυο κρατών – μελών της ΕΕ (Ελλάδα – Κύπρος) και την πανευρωπαϊκή αναταραχή που έχει προξενήσει ο ισλαμοφασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν στην Ν. Α. Μεσόγειο, με τις πλάτες της Καγκελαρίας του Βερολίνου! Με παραπομπή εκ νέου της συζήτησης των οικονομικών κυρώσεων για το Καλοκαίρι και αφού κέρδισε η Τουρκία την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης με την ΕΕ, σε μια προσπάθεια της Γερμανίας να στηρίξει την πανταχόθεν πληττόμενη τουρκική οικονομία!

Μέχρι τότε, τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα θα παραβιάζουν καθημερινώς τον εναέριο εθνικό μας χώρο, τα τουρκικά πλοία θα φτάνουν μέχρι το Σούνιο, οι μεταναστευτικές ορδές θα συνεχίζουν να πλημυρίζουν την Ελλάδα, οι NAVTEX θα διαδέχονται η μια την άλλη, κρατώντας τον ελληνικό στόλο σε διαρκή επιφυλακή και βεβαίως θα εξακολουθεί να ισχύει η “αφορμή πολέμου” (casus belli) εάν η Ελλάδα τολμήσει και αυξήσει τα ναυτικά μίλια από τα 6 στα 12 (ανακοίνωση που θα αυξήσει την ελληνική κυριαρχία) στο Αιγαίο Πέλαγος!

Σε αυτό το κλίμα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για την αναθεώρηση της Συμφωνίας για το μεταναστευτικό μεταξύ της Μέρκελ και του Ερντογάν! Χρησιμοποιώντας αυτή την αναθεώρηση – επικαιροποίηση, δήθεν ο Ερντογάν (συζητήσεις που ξεκίνησαν από το Δεκέμβριο του 2020), ως μοχλό πίεσης προς τη Γερμανία! Με την τάχατες “απειλή”, πως θα στείλει και άλλους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και οι οποίοι θα περάσουν σε μεγάλο αριθμό στη Γερμανία! Μια έωλη απειλή, αφού οι πάντες γνωρίζουν πως η Ελλάδα με την ανεκτικότητα της κυβέρνησής της, κρατά όλους τους παράνομους μετανάστες που μας στέλνει το τουρκικό καρτέλ! Και από την άλλη βέβαια, ο Ερντογάν πλέκει το εγκώμιο της Άγκελα Μέρκελ, ευχαριστώντας την δημόσια για τις “εποικοδομητικές της προσπάθειες” προς χάριν της ειρήνης (;;;) και της συνέχισης των διερευνητικών συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας!

Μια γερμανική προσπάθεια που όπως πολλές φορές έχω γράψει, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο εξάμηνο διάστημα που της απομένει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, θέλει να επιτύχει την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας και να μας οδηγήσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την τουρκική ατζέντα!

Μας έφερε “καθρεφτάκια” η Σουηδή Επίτροπος της ΕΕ…   

Σε αυτήν την συνεχιζόμενη υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων και κατά των ελληνικών, έφτασε στην Ελλάδα η Σουηδή (γνωρίζουμε πόσο μας “αγαπούν” οι Σκανδιναβοί πολιτικοί) Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μας ζαλίσει το κεφάλι με την αναφορά της στις ευρωπαϊκές αξίες και στην υπενθύμιση της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παράνομων μεταναστών! Μη ξεχνώντας βέβαια να μας υπενθυμίσει, ότι η Ελλάς εξακολουθεί να πραγματοποιεί σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους “μετανάστες”, παράνομη επαναπροώθησή τους από την ελληνική κυβέρνηση!

Προαναγγέλλοντας από τη Σάμο και τη Λέσβο που επισκέφτηκε τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ότι η ΕΕ θα συνδράμει με 276 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέων μεταναστευτικών δομών στα ελληνικά νησιά! Βέβαια, στην περιοδεία της στα νησιά μας συνοδευόταν από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη!

Ωστόσο, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου η κ. Γιόχανσον θα επισκεπτόταν τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ), η υποδοχή που της επιφύλασαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης ήταν εξόχως επεισοδιακή, αρνούμενοι να δεχτούν δημιουργία νέων δομών παράνομων μεταναστών!

Το αξιοπερίεργο δε είναι, πως ο “γαλάζιος” Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αρνήθηκε να συναντηθεί με την Επίτροπο της ΕΕ και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, της άσκησε δριμύτατη κριτική για δηλώσεις της που είχαν προηγηθεί, στηρίζοντας τα αιτήματα των κατοίκων της Λέσβου!

Μόνη σύμμαχος είναι η Γαλλία…

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμηθούμε πάλι απόσπασμα του άρθρου μου της Κυριακής 28 Μαρτίου 2021 στην Ελεύθερη Ώρα:

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει στις 17 Ιουλίου 2020 από τον Έλληνα Πρωθυπουργό την παραχώρηση παραθαλάσσιας εκτάσεως στη νήσο Λέρο, προκειμένου να δημιουργηθεί ναυτική γαλλική βάση για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό!

Σε αυτήν την πρόταση επανήλθε ο Γάλλος Πρόεδρος μετά την θετική απάντησή του για την συμμετοχή του στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2021 στην Αθήνα!

Ωστόσο η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν αρνητική, που ενδεχομένως να υπαγορεύτηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μετά από πιέσεις του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος τρέμει την Γαλλία και δεν θέλει με τίποτε ναυτική γαλλική βάση σε νησί των Δωδεκανήσων!

Γερμανική αντίδραση που δεν παρατηρήθηκε όταν τον Απρίλιο του 2018 η τότε ελληνική κυβέρνηση συζητούσε για δημιουργία αμερικανικών βάσεων σε Σύρο και Κάλυμνο! Όταν το τότε ΥΠΕΘΑ είχε αποταθεί στην αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να γίνει στην Κάλυμνο βάση προσγείωσης και ανεφοδιασμού συμμαχικών (Νατοϊκών) ελικοπτέρων!

Ωστόσο η πηγή μας, μας ζήτησε να θέσουμε και τα παρακάτω ερωτήματα:

Στο ίδιο σημείο στη Λέρο θα κατασκευαστεί μόνιμη δομή υποδοχής και καταγραφής παράνομων μεταναστών;

Υπήρξε μετάβαση αυτές τις ημέρες στη Λέρο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του κ. Μαργαρίτη Σχοινά Αντιπροέδρου της ΕΕ για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, καθώς και Έλληνα μεγαλοεργολάβου – μεγαλοεπιχειρηματία;

Υπάρχει υψηλό τουρκικό ενδιαφέρον για αγορά γης και σε όποιους ντόπιους αρνούνται να πουλήσουν, τους υπερδιπλασιάζουν την τιμή που είναι πολύ παραπάνω της εκτιμώμενης αξίας;

Μετέχει αυτών των αγοραπωλησιών η τουρκική Τράπεζα Ziraat Bankasi AS μέσω του καταστήματός της στην Αθήνα;

Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο  Τούρκος κροίσος Ραχμί Κοτς που έχει δημιουργήσει επιχειρηματική δυναστεία και ο οποίος μετέχει στο “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ”;»!

Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη “αρπάξει” την ανανέωση των συμβάσεων παραμονής φανερών και κρυφών Βάσεων, την επέκταση της σύμβασης για χρήση του “Στεφανοβίκειου” Μαγνησίας, αλλά και της “αμερικανικής απόβασης” στην Αλεξανδρούπολη!

Έτσι, τολμά ο πρώην Αμερικανός Ακόλουθος Άμυνας της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών (Μάιος 2014 – Ιούλιος 2018), δεξί χέρι του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, νούμερο 2 της αμερικανικής πρεσβείας, ναύαρχος Ρόμπερτ Παλμ να μας λέγει, ότι είμαστε ζητιάνοι και δεν έχουμε δικαίωμα επιλογής, στην αγορά των φρεγατών για το Πολεμικό μας Ναυτικό! Αφού ενοχλήθηκαν με την ολοκλήρωση της αγοράς των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και είναι κοντά η ελληνογαλλική συμφωνία για την αγορά των γαλλικών φρεγατών Belhara!

Βλέπετε οι Αμερικανοί θέλουν να μας πουλήσουν τις αμερικανικές ανεπαρκείς για το Πολεμικό Ναυτικό μας φρεγάτες τους και δεν επιθυμούν την περαιτέρω στρατιωτική συμμαχία Ελλάδος και Γαλλίας!

Πριν τη Λέσβο “επαναστάτησε” ο Έβρος…

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την επιθυμία της κυβέρνησης να μετατρέψει και τον Έβρο σε Κέντρο παράνομων μεταναστών! Δηλαδή, ότι δεν κατάφερε τον περασμένο Μάρτιο ο Ρ. Τ. Ερντογάν με την επίθεση που εξαπέλυσε στα σύνορά μας, να επιτευχθεί μέσω της δουλικότητας της ελληνικής κυβερνήσεως (Μητσοτάκης, Μηταράκης)  στα κελεύσματα της ΕΕ!

Μια προσπάθεια που προς το παρόν αποφεύχθηκε, χάριν των προσπαθειών Τοπικών φορέων και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος!

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΔΤ που είχε εκδοθεί:

«Η επίσκεψη Μηταράκη στην Ορεστιάδα και στο ΚΥΤ Φυλακίου την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, που προκάλεσε την κινητοποίηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Αγώνα (ΕΑΚΥΤ) και του λαού του Έβρου με μαζική διαδήλωση (υπό τον περιορισμό χώρου που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση), αποκάλυψε πολλούς “παράγοντες” της πολιτικής και της τοπικής ζωής. Αποκάλυψε όμως και το πραγματικό πρόσωπο του Μηταράκη και του Μητσοτάκη: ένα αποκρουστικό πρόσωπο εξαπάτησης των πολιτών και εκδικητικότητας εναντίον τους. Εκτόξευσε τυφλή εκδικητικότητα κατά του προέδρου της τοπικής κοινότητας Φυλακίου Έβρου, Χρήστου Τυρμπάκη και όλων των Ελλήνων, απειλώντας ότι όχι μόνο θα προχωρήσει στην επέκταση της δομής ΚΥΤ αλλά και ότι θα φέρει 10.000 αλλοδαπούς. Αυτή η αποκάλυψη και το πέταγμα της μάσκας του δήθεν διαλόγου και ακρόασης της τοπικής κοινωνίας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ο μοναδικός σχεδιασμός που υπάρχει για το “μεταναστευτικό” είναι η μαζική μεταφορά λαθρομεταναστών ακόμη και στα ελληνοτουρκικά σύνορα χωρίς η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δίνει την παραμικρή σημασία στη στάση των πολιτών.»!

Ας μην ξεχνούν…

Κλείνοντας να επισημάνω δυο πρόσφατες σημαδιακές ημερομηνίες!

Η πρώτη είναι η 31η Μαρτίου 1947, τότε που ο Βρετανός διοικητής των συμμαχικών Δυνάμεων Κατοχής Δωδεκανήσου ταξίαρχος Α.Σ. Πάρκερ, παρέδωσε τη Στρατιωτική Βρετανική Διοίκηση στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη, αρχίζοντας έτσι την μεταβατική περίοδο της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης στα Δωδεκάνησα!

Η δεύτερη είναι μια μέρα πριν, στις 30 Μαρτίου 1822, όταν οι βάρβαροι Οθωμανοί, φίλοι της κ. Μέρκελ σήμερα, κατέσφαξαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στη Χίο, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη!

Δυο ημερομηνίες ορόσημο, που δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θα δεχτούν να παραδώσουν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά μας του Β. Α. Αιγαίου στη Γερμανία! Έχουν ξεκινήσει τον νέο αγώνα “απελευθέρωσής τους”!

Ας το έχουν κατά νου, οι Ελληνόφωνοι της χώρας μας και οι ξένοι δυνάστες μας!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.