Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στη Λέσβο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, επίσκεψη στη Λέσβο. Πρώτος σταθμός του Υφυπουργού το Στρατηγείο της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την έδρα του 265 Μηχανοκίνητου (Μ/Κ) Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕ) στο χωριό Μανταμάδος, καθώς και το κλιμάκιο Ναυτικού Σταθμού Λέσβου (ΝΑΣΛΕ) του Πολεμικού Ναυτικού, στη Μυτιλήνη.

Μετά την ενημέρωσή του από τις Διοικήσεις του Σχηματισμού και των Μονάδων που επισκέφθηκε, ο Υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό τους. Τόνισε ότι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι εξαιρετικά υπερήφανη για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, απόλυτα ικανοποιημένη για την προσήλωση στην εκπλήρωση της αποστολής του και το αποτέλεσμα που αυτό παράγει, παρά τις υπάρχουσες δυσχέρειες και ελλείψεις. Επίσης, επισήμανε την πολυεπίπεδη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και τον σημαντικό ρόλο των Εφέδρων και Εθνοφυλάκων στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

O Υφυπουργός, εκτός από τις επισκέψεις του σε υπηρεσιακό επίπεδο, συναντήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων, με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Μανταμάδος, ενώ στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου, παραβρέθηκε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στο χωριό Πέτρα.

Την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, με την ευκαιρία του εορτασμού της Μεγαλόχαρης,  βρέθηκε στην Αγιάσο. Μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας επισκέφτηκε το Αναγνωστήριο, όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος κ. Κλεάνθης Κορομηλάς και ο αντιπρόεδρος  κ. Παναγιώτης Σκορδάς,  οι οποίοι και τον ξενάγησαν στην έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Ταλιάνη, στην ομαδική έκθεση Λεσβίων εικαστικών δημιουργών, στη βιβλιοθήκη και στην αίθουσα μουσικών οργάνων. Η Σοφία Σκορδά  και η Κωνσταντίνα Τσέλα από το τμήμα των Σαντουριών έπαιξαν Αγιασώτικους σκοπούς. Ο Yφυπουργός έδωσε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στο δάσκαλό τους και τα κάλεσε να  βάζουν στόχους και να αγωνίζονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.