Ανοδική η πορεία Τουρισμού στα Νησιά του Β. Αιγαίου

Την εκτίμηση για αύξηση του τουρισμού στα νησιά Βορείου Αιγαίου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Πιο συγκεκριμένα, σχολίασε μεταξύ άλλων τις συνέπειες που είχε στον κλάδο του τουρισμού ο μεγάλος αριθμός μεταναστών τόσο στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με τη γειτονική Τουρκία.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό τομέα και επισήμανε την αναγκαιότητα για κάλυψη εργατικού δυναμικού στον κλάδο, καθώς επίσης και για την εκπαίδευση και την εξειδίκευσή του, διότι θεωρείται σημαντικό να είναι όχι μόνο επαρκές αλλά και κατάλληλα εκπαιδευμένο, για την βελτίωση του τουρισμού, επειδή ο συγκεκριμένος κλάδος υστερεί στην παροχή υπηρεσιών. Ανέφερε ότι, από την προηγούμενη χρονιά υπάρχει βελτίωση και η ανοδική πορεία  θα συνεχιστεί  και  φέτος, που αναμένεται μεγάλος αριθμός τουριστών στα νησιά από την υπόλοιπη Ελλάδα, την Τουρκία, καθώς και από χώρες της Ευρώπης. Τέλος προέβη σε παρότρυνση των πολιτών, να επενδύσουν στον τουρισμό, αφού τα τελευταία χρόνια αυτό έχει εξασθενίσει, καθώς επίσης  η βελτίωση της τεχνολογίας, και η ενεργειακή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη και την βελτίωση του κλάδου του τουρισμού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.