Άνευ αναβολής το έθιμο του ρουκετοπόλεμου

Σε σχετική επιστολή που έχουν αποστείλει οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Βροντάδου στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  αιτούνται να μην πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Στην επιστολή τους αμφισβήτησαν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου και επισήμαναν τους κινδύνους και την συναισθηματική τους κατάσταση κατά τη διάρκεια αυτού.

Τόνισαν ότι σε εκκλήσεις που είχαν κάνει την προηγούμενη χρονιά κατά τη διάρκειά του στην Αστυνομία, η τελευταία όχι μόνο δεν προέβη σε καμία πράξη, αλλά τους ζήτησε να κάνουν γραπτή καταγγελία, γεγονός που αυτή τη χρονιά έχει ήδη υλοποιηθεί τόσο με επιστολές όσο και συναντήσεις με τους αρμόδιους αιρετούς, αλλά οι ενέργειες για την διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου συνεχίζονται.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, πέρυσι βιώσαμε για ακόμα μια φορά τον απόλυτο τρόμο, αφού δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τα σπίτια μας στο όνομα ενός υποτιθέμενου «εθίμου», προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές αλλά και συναισθηματικό τρόμο σ’ εμάς και τις οικογένειες μας. Η Ελληνική Αστυνομία στις επανειλημμένες οχλήσεις μας να προσέλθει και να εφαρμόσει τον νόμο και την τάξη αδράνησε προκλητικά, καλώντας μας να προσέλθουμε στη Χίο ώστε να δηλωθεί γραπτά η καταγγελία, ενώ έξω από τα σπίτια μας εκτοξεύονταν χιλιάδες ρουκέτες χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου ασφαλείας. Φέτος, μολονότι έχουμε ήδη αποστείλει επιστολές σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, οι διαδικασίες για τον ρουκετοπόλεμο προχωρούν κανονικά»,

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προηγηθεί, αποφασίστηκε η έγκριση της δαπάνης κόστους 11.900 ευρώ με σκοπό να προστατευτούν τα οικήματα του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Στην έγκριση της δαπάνης συμμετείχε ομόφωνα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ενώ παράλληλα ο κ. Σκούφαλος της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης, ζήτησε την άμεση αποξήλωση των συρματοπλεγμάτων που θα αξιοποιηθούν για την προστασία των οικημάτων, αμέσως μετά το πέρας του ρουκετοπόλεμου, καθώς και την όποια αποκατάσταση ζημιών εφόσον προκύψει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.