Επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Χίου ο Γιάννης Μαλαφής

Οι φήμες περί καθόδου του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις τροφοδοτούσαν. Τελικά ο Γιάννης Μαλαφής δεν διέψευσε τη φημολογία και σήμερα ανακοίνωσε και επισήμως την πρόθεση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χίου. Με δήλωση του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποιεί την υποψηφιότητα του και εκφράζει επιγραμματικά τον τρόπο διοίκησης που επιθυμεί.

Αναλυτικά η δήλωση του αναφέρει:

“Εθιστήκαμε τα τελευταία χρόνια σε μια άνιση αναμέτρηση με το ένδοξο μας παρελθόν. Νοιώθουμε την ανεκτίμητη σημερινή αξία και του τόπου μας και των ανθρώπων του και δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε γιατί δεν πετυχαίνουμε κάτι καλύτερο για το παρόν, γιατί δεν σχεδιάζουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Η εξήγηση δεν είναι δύσκολη. Πάψαμε να συνθέτουμε. Μεταβιβάζουμε, με την πρώτη ευκαιρία, την ευθύνη στον άλλο, τον κατηγορούμε για κάθε αρνητικό αποτέλεσμα και μεμψιμοιρούμε διαρκώς, φράζοντας τη συζήτηση για το αύριο.

Βαθιά μέσα μου πιστεύω πως όσοι πέρασαν από τη διοίκηση της Χίου ή διοικούν ακόμα και σήμερα το νησί δεν υστέρησαν σε προθέσεις. Όλοι επιδίωξαν το βέλτιστο. Άλλοι το πέτυχαν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Πολλές επιδιώξεις ωστόσο βούλιαξαν σε άγονες και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Επιδιώκω να συμβάλω στην υπέρβαση τους. Με την υποψηφιότητα μου για τον Δήμο της Χίου να πείσω τους συμπατριώτες μου να καταθέσει ο καθένας μας το καλύτερο του κύτταρο για να καμαρώσουμε τη Χίο στο επίπεδο που της αξίζει. Να συνθέσουμε μια κοινωνία απαλλαγμένη απ’ τα συμπλέγματα του παρελθόντος, ανοιχτή στις προκλήσεις της νέας εποχής και όλοι μας να της προσφέρουμε από μόνοι μας όσα εκείνη έχει ανάγκη.

Με την υποψηφιότητα μου για το Δήμο της Χίου επιδιώκω τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, αφομοιωμένης από το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό και κυρίως αποδεκτή από την κοινωνία. Με στοχοθεσία, μετρήσιμα αποτελέσματα και λογοδοσία. Ένα σχεδιασμό με προοπτική να κρατήσει στη Χίο τη γενιά με πρόσβαση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να ξαναγίνει ελκυστική για τη γενιά που την εγκατέλειψε γιατί δεν είδε να ανταποκρίνεται στα επαγγελματικά της όνειρα. Ένα σχέδιο διατήρησης της ζωής σε όλη την εδαφική επιφάνεια του νησιού μας, από το βορά ως το νότο του, αναγκαίο, ειδικά αυτή την εποχή, και για εθνικούς λόγους.

Πυλώνες για έναν τέτοιο σχεδιασμό είναι η διάθεση για τομές και περισσότερο η αντίληψη πως η επιτυχία του βασίζεται στις συνεργασίες και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οι διαιρέσεις με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τα συντεχνιακά και ατομικά συμφέροντα δεν έχουν θέση σε μια νέα προσπάθεια. Σε μια σύγχρονη Χίο, βελτιωμένη από τη σημερινή της έκδοση, με χαρούμενους και δημιουργικούς κατοίκους και ελκυστική για τους επισκέπτες της, θέση υπάρχει για τον καθένα μας. Ιδιαίτερα για όσους ασπάζονται ότι απαιτείται:

  •  Ένα νέο μοντέλο οικονομίας και παραγωγικής διαδικασίας. Βασισμένο στα στοιχεία που καθιέρωσαν τη Χίο ανά τους αιώνες και ελκυστικό για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
  • Μια αποκεντρωτική φιλοσοφία για να πάρουν ξανά ζωή τα χωριά μας.
  • Η ισότιμη πρόσβαση στις τοπικές υπηρεσίες και στις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.
  •  Ο σεβασμός και η προστασία στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, ειδικά αυτή την εποχή.
  • Ενας σχεδιασμός προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του τόπου μας.

Έχει ήδη συνδιαμορφωθεί ένα πρώτο πλαίσιο από όσους διαθέτουν παράλληλες με εμένα ανησυχίες, το οποίο θα επιδιώξω να διευρυνθεί. Η όσμωση αυτών των σκέψεων θα αποδώσει ένα δημοτικό σχεδιασμό που θα έχει μελετήσει έγκαιρα τη δημοτική λειτουργία και θα έρθει κατάλληλα προετοιμασμένος να διοικήσει, ανοικτός στα ρεύματα της εποχής και με προσήλωση στην αξία της συνεργασίας. Με ένα πρόγραμμα που θα μιλήσει απευθείας παράλληλα στην ψυχή της νέας γενιάς του νησιού, των κατοίκων της υπαίθρου του, σε όσους μεταφέρουν τη Χίο μας στα πελάγη όλου του κόσμου, στους αποδήμους του. Με μια πολυάριθμη δημοτική ομάδα, με τεχνογνωσία και ικανότητα να διοικήσει με υπευθυνότητα το Δήμο Χίου.

Ξέρουμε ότι η Χίος μπορεί να γίνει ελκυστική. Σε εμάς τους ίδιους, σε όλο τον κόσμο. Είναι ευκαιρία να της δώσουμε τη δυνατότητα να το επιτύχει”, καταλήγει η δήλωση του Γιάννη Μαλαφή.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.