Επιστολή διαμαρτυρίας από τους προέδρους & τους συμβούλους της Δ.Ε. Αμανής για το θέμα του ταχυδρομείου Βολισσού

 

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των κοινοτήτων της Δ.Ε Αμανής προς τους κ. Παναγιώτη Μηταράκη, Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτής Χίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Μπουγδάνο, Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Σταμάτιο Κάρμαντζη, Δήμαρχο Χίου, κ. Κυριάκο Ζωάνο, Αντιδήμαρχος Αμανής και σε όλους τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, για το ζήτημα του ταχυδρομείου της Βολισσού ζητώντας να διατηρηθεί το υπάρχον γραφείο και να προσληφθεί συμβασιούχος προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Οι κάτοικοι των χωριών της Αμανής έχουν αναστατωθεί από την πληροφορία ότι πολύ σύντομα το Ταχυδρομικό Γραφείο Βολισσού πρόκειται να διακόψει τη λειτουργία του.

Αν η πληροφορία είναι αληθινή, και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι είναι,  στην περιοχή μας θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα.

Γνωρίζετε ότι η απόσταση που μας χωρίζει, ιδιαίτερα τα πιο απομακρυσμένα χωριά, από την πόλη της Χίου είναι εξαιρετικά μεγάλη. Γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι υπερήλικες με ανυπέρβλητες δυσκολίες μετάβασης στην πρωτεύουσα του νησιού. Γνωρίζετε ότι το Ταχυδρομικό Γραφείο Βολισσού εξυπηρετεί, εδώ και πολλές δεκαετίες, με υπευθυνότητα αυτούς τους ανθρώπους. Γνωρίζετε ότι το προσωπικό που υπηρέτησε και υπηρετεί σ’ αυτό το γραφείο έχει προσφέρει σημαντικό έργο, φτάνοντας μέχρι και το τελευταίο σπίτι της άγονης περιοχής μας.

Επειδή ακριβώς τα γνωρίζετε όλα αυτά, θεωρούμε ότι η απόφασή σας είναι αδιανόητη και εξωπραγματική. Δεν επιλύει κανένα απολύτως πρόβλημα και δημιουργεί σωρεία νέων δισεπίλυτων προβλημάτων.

  • Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση θα είναι ανύπαρκτη για την περιοχή μας, αν ένας μόνο διανομέας επισκέπτεται τα χωριά σε μακρινά μεταξύ τους χρονικά διαστήματα.
  • Θα αυξηθεί ο όγκος της ανεπίδοτης αλληλογραφίας γιατί οι περισσότεροι θα αδυνατούν να προσέλθουν για την παραλαβή της. Χρήσιμες επιστολές, δέματα και αντικείμενα δεν θα φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους. Οι παραλήπτες των επειγόντων θα θεωρούν το χαρακτηρισμό «επείγον» σύντομο ανέκδοτο.
  • Η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους θα είναι αδύνατη.
  • Οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και θα αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο που ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται.
  • Οι συμπολίτες μας θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
  • Οι εργαζόμενοι θα επιφορτιστούν με ένα πολλαπλάσιο όγκο δουλειάς, χωρίς την παραγωγή του αντίστοιχου αποτελέσματος.
  • Το κύρος των ΕΛΤΑ θα πληγεί ανεπανόρθωτα, προκαλώντας ζημιά στην ίδια την εταιρεία, ενώ η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι της θα εξαφανιστεί.

Η κοινωνία της Αμανής θα εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αγανάκτησή της γι’ αυτή την εξοργιστική απόφαση, απαιτώντας να ανακληθεί.

Πιστεύουμε ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ, αν θέλει μπορεί να βρει λύση. Από την πλευρά μας υπάρχει πρόταση: Αν ο μειωμένος αριθμός υπαλλήλων δεν επιτρέπει τη μετακίνηση κάποιου στην περιοχή μας, μπορεί να ακολουθηθεί το παράδειγμα των Οινουσσών και των Ψαρών. Να διατηρηθεί δηλαδή το υπάρχον γραφείο και να προσληφθεί συμβασιούχος προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Αρκεί να υπάρξει καλή θέληση από τους παράγοντες που οχυρωμένοι στα γραφεία τους βλέπουν τους αριθμούς, αλλά δεν βλέπουν τους ανθρώπους και βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με την πραγματικότητα.

Καλούμε όλες τις αρχές του τόπου και όλους τους φορείς να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας. Ευχαριστώντας όσους ήδη εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη απόφαση, καλούμε όλους σ’ ένα κοινό αγώνα για να μην περάσει το καταστροφικό σχέδιο των ΕΛΤΑ.

 

Με τιμή

Οι Πρόεδροι Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αμανής Χίου

Παναγιώτα Τσιμή, Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Γάλακτος

Σωτήρης Παραδείσης, Πρόεδρος Κοινότητας Βολισσού

Σπύρος Φωκάς, Πρόεδρος Κοινότητας Διευχών – Κατάβασης

Νίκος Τσιαδής, Πρόεδρος Κοινότητας Κεράμου

Φίλιππος Βουρνούς, Πρόεδρος Κοινότητας Κουρουνίων – Εγρηγόρου

Κώστας Ρυμικής, Πρόεδρος Κοινότητας Λεπτοπόδων

Στυλιανός Δάφνος, Πρόεδρος Κοινότητας Μελανιούς

Μανώλης Καρυάμης, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Ποταμιάς

Ιωάννης Σκυριώτης, Πρόεδρος Κοινότητας Νενητουρίων

Αθανάσιος Βατράνης, Πρόεδρος Κοινότητας Παρπαριάς

Μιχάλης Καφετζής, Πρόεδρος Κοινότητας Πιραμάς

Μιχάλης Λαγός, Πρόεδρος Κοινότητας Πισπιλούντας

Δημήτρης Γωνιάς, Πρόεδρος Κοινότητας Τρυπών

Μάμας Σιταράς, Πρόεδρος Κοινότητας Χαλάνδρων – Αφροδισίων

Δημήτρης Πυργούσης, Πρόεδρος Κοινότητας Φυτών – Κηπουριών

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.