Τριμηνίτες εκπαιδευτικοί: Νέα πρόσκληση τις επόμενες ημέρες

Προσλήψεις αναπληρωτών: Ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ για τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών – Εντός των επόμενων ημερών νέα πρόσκληση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων ενημερώνει πως εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί πρόσκληση για προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνη σύμβαση εργασίας, στο πλαίσιο των έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Ο ΠΑΣΑΔ, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των πινάκων και προειδοποιεί πως «στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να βρουν αναπληρωτές ούτε για τρίμηνα».

Υπενθυμίζεται πως από τις 2 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ73 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για απασχόληση ως αναπληρωτές στα μειονοτικά σχολεία.

Προσλήψεις αναπληρωτών: 150 εκπαιδευτικοί για μαθητές με αναπηρία

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργείου Παιδείας προσελήφθησαν 150 εκπαιδευτικοί για μαθητές με αναπηρία, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2020-2021».

Ποια κενά καλύπτουν οι τρίμηνες συμβάσεις

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις καλύπτει τις εξής περιπτώσεις:

1) εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού

2) ισχύουν ειδικά μέτρα στις σχολικές μονάδες, όπως κατάτμηση τμημάτων

3) μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία για να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.