Επιστολή της Δημοτικής Κοινότητας Χίου και του Δικτύου Κοινοτήτων Χίου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο σχετικά με το αίτημά μας για την στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου.

 

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο τόπος μας, η Χίος, βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και πολλά χρόνια με ένα δυσάρεστο γεγονός που είναι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου. Τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πλήρους αδυναμίας μετάβασης ασθενοφόρων στον τόπο και χρόνο που εξελίσσονται τα περιστατικά υγείας στο νησί.

Η Χίος, είναι ένα μεγάλο νησί, έχει μόνιμο πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους , έχει 64 χωριά καθώς και Πανεπιστήμιο, σχολή Εμπορικού Ναυτικού και Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο όπου σπουδάζουν πλήθος φοιτητών. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός της Χίου διπλασιάζεται, αφού υποδέχεται πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό, χρήζει άμεσης ανάγκης η πρόσληψη απαραίτητου και κατάλληλου προσωπικού προς την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ έχει ως συνέπεια το προσωπικό να επαρκεί για ένα και μόνο ασθενοφόρο, που καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά ολόκληρου του νησιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην άφιξη ή ακόμη και την πλήρη αδυναμία μετάβασης στον τόπο εξέλιξης των περιστατικών υγείας, όπως έγινε και προσφάτως .

Η παρούσα διασυλλογική επιστολή μας, αποτελεί θεσμικά την ύστατη έκκληση προς εσάς, ως καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού, ώστε να προβείτε στην άμεση πρόσληψη του απαραίτητου και κατάλληλου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου.

Ελπίζουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά κυρίως η ευαισθησία και ότι θα εισακούσετε το δίκαιο αίτημά μας.

 

          Με εκτίμηση,

                                     ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, κ. Σίμος Βενέτος

                         και το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.