Επιχείρηση απεγκλωβισμού 65 προσφύγων – μεταναστών στα Ψαρά

Ένα ακόμη περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Λιμενικοί και οι Αστυνομικοί του Ελληνικού Σώματος και πιο συγκεκριμένα, περιστατικό απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε δύσβατη περιοχή των Ψαρών.
Πιο αναλυτικά, 65 πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε σε βράχια Βορειοδυτικά των Ψαρών, το βράδυ της Τετάρτης 1 Αυγούστου 2018. Οι μετανάστες ενημέρωσαν άμεσα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, ότι το ιστιοφόρο σκάφος τους βρισκόταν στη Βόρεια Χίο.
Μετά από πολύωρες αναζητήσεις των λιμενικών εντοπίστηκαν μιαμιση ώρα αργότερα, σε απότομη πλαγιά βορειοδυτικά των Ψαρών.
Τελικά η επιχείρηση απεγκλωβισμού είχε αίσιο τέλος και απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης 18 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Ψαρών, ενώ σήμερα το πρωί συνεχίστηκε ο απεγκλωβισμός των υπόλοιπων μεταναστών υπό το συντονισμού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνολικά 65 άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Ψαρών και από εκεί στο λιμάνι της Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.