Εσπερίδα για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων στην Χίο

Εσπερίδα με θέμα: «Εφαρμογή της εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων στην Π.Ε. Χίου», διοργανώνεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 18.00, στο Ομήρεια Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Η Εσπερίδα συδιοργανώνεται από την ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και την Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Βορειανατολικού Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χίου.

Στόχος είναι μέσα από τις εργασίες της εσπερίδας να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μηχανικοί, οι επιχειρηματίες και ο ευρύτερος πληθυσμός, για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες, όσον αφορά στην διαχείριση των ΑΕΚΚ (μπάζα) που παράγονται στα ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Η Εσπερίδα περιλαμβάνει ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων των παραγωγών αποβλήτων στα ιδιωτικά και δημόσια έργα, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ.

 

Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. είναι ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων της Θεσσαλονίκης, με μετόχους τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Υπό την αιγίδα της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. λειτουργούν συνολικά 60 μονάδες ανακύκλωσης σε 10 Περιφέρειες, στις 26 Περιφερειακές Ενότητες (Νομούς) Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Έβρου, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Φωκίδας, Λαρίσης, Λέσβου, Χίου, Χανίων, Λασιθίου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας,
Συνεργάζεται με φορείς και αναδόχους περισσότερων από 1500 δημόσιων και ιδιωτικών τεχνικών έργων, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο.

 

Επικοινωνία με τους δημοσιογράφους:

  • Ηλίας Δημητριάδης, Μηχανικός Διαχείρισης Αποβλήτων, Πρόεδρος & Δ.Σ. ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., τηλ. 6975 901422
  • Άννα Μίχου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος Ανάπτυξης ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., τηλ. 6981 500727
  • Εμμανουήλ Μισυρλής, Πρόεδρος Ν.Ε. Χίου ΤΕΕ/ΤΒΑ, τηλ. 22710-28882

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ    
18.15 – 18.30 Χαιρετισμοί    
18.30 – 18.45 Εναρκτήρια Ομιλία  Εμμανουήλ Μισυρλής Πρόεδρος Ν.Ε. Χίου ΤΕΕ / Τμήμα Βορειανατολικού Αιγαίου
18.45 – 19.00 Η εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ – θεσμικό πλαίσιο.
Ο ρόλος του ΕΟΑΝ
  Εκπρόσωπος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης
19.00 – 19.15 Το ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΝΑΚΕΜ  – Η εφαρμογή του θεσμού της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ δημόσιων και ιδιωτικών έργων στην Π.Ε. Χίου Ηλίας Δημητριάδης Πρόεδρος και Δ.Σ. ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.
Μηχανικός Διαχείρισης Αποβλήτων
19.15 – 19.30 Η διαχείριση των ΑΕΚΚ στις μονάδες επεξεργασίας – ανακύκλωσης Άννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Σύμβουλος Ανάπτυξης
19.30 – 20.00 Συζήτηση – Παρεμβάσεις    

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.