Οι κόντρες της Κλειδούς και η Ιωάννου Χρήστου

 

 

Στο φώς της δημοσιότητας, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται οι κόντρες της Βάρκιζας στην Αττική. Προβληματισμός όμως δεν υπάρχει μόνο εκεί αλλά και στο νησί μας για τις ίδιες πρακτικές μικρών δικυκλιστών.

Οι κόντρες είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και συνεχίζει να υφίσταται με μεγάλη ένταση ακόμα και σήμερα. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί ανησυχία για τις Αρχές, λόγο τον νέων, ακόμη και ανήλικων δικυκλιστών που παίρνουν μέρος σε αυτές. Οι κόντρες παραμένουν ένας θεσμός που γίνεται όλο και ποιο ανησυχητικός, όπου κάθε βράδυ δεκάδες νέοι διοργανώνουν κόντρες και ανεβάζουν τις επιδόσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Η περιοχή της Κλειδούς έχει γίνει η πίστα για τους νεότερους οδηγούς του νησιού μας. Οι ριψοκίνδυνοι οδηγοί, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ανήλικοι και δεν φέρουν ούτε άδεια οδήγησης, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνον τον εαυτό τους, αλλά και δεκάδες συμπολίτες μας που περνούν από το σημείο.Οι αυτοσχέδιοι αγώνες που γίνονται είναι επικίνδυνοι και μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα ακόμη και σε θάνατο.

Οι κάτοικοι του Βροντάδου που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της Κλειδούς, με το άκουσμα των μοτοσυκλετών, αναφέρουν ότι ο έλεγχος είναι δύσκολος σε αυτήν την περιοχή και ότι η Αστυνομία παρεμβαίνει συχνά για να διαλύσει επικίνδυνες συγκεντρώσεις, αλλά οι νεαροί προλαβαίνουν και απομακρύνονται, μέσω αγροτικών δρόμων. Υπάρχει ανάγκη για αυστηρότερες ποινές και την κατάσχεση των οχημάτων σε αυτές τις καταστάσεις επικινδυνότητας. Οι αρχές επιμένουν στον έλεγχο και την αντιμετώπιση αυτής της πρακτικής, αλλά θα πρέπει να επικαλυφθούν περισσότερο για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα.

Άλλη μία περιοχή που πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους και την ΕΛ.ΑΣ στο νησί μας είναι η οδός Ιωάννου Χρήστου στο αεροδρόμιο. Θέλει μεγάλη προσοχή ο σχεδιασμός, λόγο μικρών οδών που συνδέονται με την συγκεκριμένη ταχείας κυκλοφορίας οδό, διότι μπορεί να προκληθεί εύκολα ατύχημα ακόμη και δυστύχημα.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στα νέα παιδιά και τους νέους οδηγούς… Παιδιά η ταχύτητα δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι να σέβεσαι τη ζωή σου και τους γύρω σου!  Μαγκιά είναι να επιστρέφεις πάντα κοντά στην οικογένεια σου, στους δικού σου ανθρώπους!

Παντελής Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.